Adventure Travel Trade Association

En partner för äventyrsresor i hela världen

Välkommen till Bohuslän. Naturligt enkelt.

Kasta dig ut med kajaken i Kosterhavet mellan karga klippor och glittrande bohusgranit. Känn solens strålar värma nacken och doften av salt och tång från havet. Susa fram över steniga öar och genom lummig tallskog på mountainbiken till ljudet av måsarnas tjut. Avsluta dagen på bryggan med ett varmt bastubad och doften av nykokta skaldjur, medan du ser solen gå ner över den stilla viken.

Det bohuslänska landskapet lockar äventyrare och entusiaster från hela världen. Här finns en unik natur som du inte kan uppleva någon annanstans. Välkommen till västkusten!

Vid Kosterhavet kan du uppleva nationalparkens unika natur genom att vandra, cykla, paddla kajak, njuta av nyfångade skaldjur och mycket mer.

Sveriges enda marina nationalpark

I Kosterhavet finns Sveriges första och enda marina nationalpark med över 6000 arter. Här finns en helt unik natur som du kan uppleva genom att vandra, cykla, åka båt, bada från klippor och paddla kajak medan du känner doften av salt tång och ser bohusgraniten glittra i solens strålar.
I nationalparken är brisen från havet ständigt närvarande och bjuder in till naturupplevelser utöver det vanliga.

Tillsammans med ATTA utvecklar
vi äventyrsresor i Bohuslän

Visste du att Lagunen Camping & Stugor i Strömstad är medlemmar i Adventure Travel Trade Association (ATTA), det internationella nätverket för äventyrsresor? Det innebär att vi är med och utvecklar Bohuslän till en attraktiv resedestination som lockar äventyrslystna från hela världen, något vi är oerhört stolta över! ATTA kopplar samman arrangörer för äventyrsresor från hela världen och består för närvarande av mer än 1300 medlemmar i över 100 länder. Tillsammans delar medlemmarna kunskaper och erfarenheter med varandra, som inspirerar till ännu bättre och välutvecklade äventyrsresor i unika miljöer. Det gör att fler kan upptäcka den unika miljö och fantastiska naturupplevelser som Bohuslän har att bjuda på!

Lagunen deltar i Adventure Travel World Summit 2019

Varje år samlas medlemmarna i ATTA på en gemensam konferens, Adventure Travel World Summit, för att dela kunskaper och inspireras av varandra och av nya, spännande miljöer. I år 2019 kommer konferensen att hållas i Göteborg, Sverige! Under de fullspäckade dagarna får medlemmarna testa på de bästa naturupplevelser som Bohuslän har att bjuda på, helt unika för Sverige och västkusten: kajakpaddling i Kosterhavet, bärplockning i lummig tallskog, vandring på klippig bohusgranit, cykling på saltdoftande skärgårdsöar och mycket mer.

Träffa Lagunen på Marketplace!

Hitta nya äventyr och kreativa samarbetspartners på Marketplace! Under Adventure Travel World Summit 2019 deltar Lagunen Camping & Stugor på Marketplace där delegaterna samlas för att träffa utställare från hela världen. Här har du möjlighet att knyta nya kontakter, skapa relationer och hitta potentiella partners som kan vara just den du letar efter för att den sista pusselbiten i ditt äventyrskoncept ska falla på plats. Lagunen Camping & Stugor finns på plats på Marketplace, varmt välkommen att boka tid och träffa oss på mässan!

Cecilie Wiig

Norska kollegan som fiskar hummer

Cecilie är vår norska kollega som flyttade över gränsen för att njuta av outdoor-livet i Strömstad. När hon inte jobbar på Lagunen testar hon på nya vandringsleder, klättrar, paddlar kajak och är en mästare på att fiska egen hummer under hummersäsongen. Kontakta Cecilie för att boka tid med Lagunen under Adventure Travel World Summit och få veta mer om vilka äventyr norra Bohuslän har att bjuda på.

Telefon: +46 (0) 526 755000
E-post: cecilie@lagunen.se

Pelle Olausson

På Lagunen sedan barnsben

Pelle tog över driften av Lagunen Camping & Stugor efter sina föräldrar, som startade campingen redan på 1950-talet. Han har sprungit runt här sedan barnsben och känner till Strömstad och Kosterhavet som sin egen ficka. Kontakta Pelle för att boka tid under Adventure Travel World Summit och få veta mer om Lagunens erbjudande.

Telefon: +46 (0) 526 755 009
Epost: pelle@lagunen.se

Outdoor

Från Lagunen Camping & Stugor har du perfekt läge för outdoor-aktiviteter i Bohuslän. Paddla kajak i Kosterhavet eller ge dig ut på någon av många cykel- och vandringsleder med oslagbar natur.
LÄS MER

Miljö och hållbarhet

För Lagunen är det självklart att värna om Bohusläns miljö. Därför kan du känna dig trygg med att vi på Lagunen tar ansvar för att störa miljön så lite som vi kan och aktivt jobbar för att minska vår klimatpåverkan varje dag.
LÄS MER

Day of Adventure medLagunen Camping & Stugor

Glid stilla fram genom Strömstads skärgård i en kajak mellan karga klippor som doftar av tång och hav. Eller susa fram över de steniga öarna i Kosterhavet på mountainbike till ljudet av måsarnas tjut. Vad väljer du? På Day of Adventure får du uppleva den äkta och genuina natur som Bohuslän har att erbjuda tillsammans med Lagunen Camping & Stugor. Smaka på nykokta skaldjur, paddla kajak i Kosterhavet, cykla över berg och skärgårdsöar och testa på bastubad med dopp i havet – mer naturnära blir det inte.

Person skalar bohuslänsk kräfta och dricker vitt vin.

Kajakpaddling i Sveriges enda marina nationalpark

Unik arkipelag, sälsafari och färska skaldjur

I Bohuslän finns en helt unik arkipelag som lockar kajakfantaster och äventyrare från hela världen. I Sveries första och enda marina nationalpark kommer vi Kosterhavet riktigt nära precis vid vattenytan. Från bryggan på Lagunen Camping & Stugor tar vi oss med båt ut i skärgården och besöker sedan Naturum på Sydkoster där vi lär oss mer om nationalparken. Därefter paddlar vi ut till Ursholmen, Sveriges västligaste fyr, där vi äter lunch och träffar fyrvaktaren innan vi tar oss tillbaka till Strömstad. Har vi tur, träffar vi på sälarna på väg in mot land. En dag då vi njuter av den salta brisen från havet, måsarnas skratt och färska skaldjur, utan att lämna nationalparken en enda gång!

Höjdpunkter:
  • Kajakpaddling med instruktör mellan kobbar och skär ut till Sveriges västligaste fyr på Ursholmen
  • Besök på Naturum på Sydkoster, mitt i Kosterhavets nationalpark
  • Färska skaldjur, fångade direkt från havet och nykokta över öppen eld

Utrustning: Robusta kläder för outdoor-aktivitet och bra skor. Ta med ombyte. Vindjacka och varm tröja är rekommenderat för kajakpaddlingen. Övrig säkerhetsutrustning kommer att tillhandahållas på plats.

ANMÄL DIG HÄR!

Aktiviteten ingår i Adventure Travel World Summit 2019 och är endast tillgänglig för deltagande delegater.

Saltstänkt mountainbike-tur över Kosterhavets klippiga öar

Cykling, bastubad och Scary Seafood

Med Kosterhavet och Sveriges första marina nationalpark ständigt närvarande tar vi oss ut med mountainbike genom doftande skog och över klippiga öar. Vi börjar på Lagunen Camping & Stugor med en traditionell svensk “fika” innan vi ger oss ut för teknikträning i häftiga Lagunen Bike Park, en helt egen cykelpark på Lagunens område som omges av lummig tallskog. Därefter tar vi oss fram över klipporna i Kosterhavet med havet och nationalparken som en tavla i bakgrunden. Vi hoppar från ö till ö och på Tjärnö Marina Laboratorium får vi testa på Scary Seafood så som ostron och sjögräs, innan vi beger oss tillbaka till Lagunen för att avsluta med ett varmt bastubad och nykokta skaldjur på bryggan.

Höjdpunkter:
  • Mountainbike-tur med unika arkipelag på ena sidan och doftande tallskog på den andra
  • Besök på Tjärnö Marina Laboratorium med Scary Seafood, spännande delikatesser från havet
  • Bastubad med badtunna och skaldjurskok på Lagunens brygga

Utrustning: Robusta kläder för fysisk aktivitet utomhus och leriga cykelstigar. Ta med ombyteskläder. Vi rekommenderar att du tar med dina egna cykelshorts. Våra cyklar är utrustade med vanliga cykelpedaler (ej SPD-pedaler) som fungerar med sportskor. Cykel och cykelhjälm finns att låna på plats. Uppge din längd när du bokar, så att vi kan tillhandahålla rätt cykel för dig.

ANMÄL DIG HÄR!

Aktiviteten ingår i Adventure Travel World Summit 2019 och är endast tillgänglig för deltagande delegater.

Tre personer cyklar.
Tre kvinnor i en bastu som pratar.

Upplev Bohuslän från Lagunen

Alldeles vid vattenbrynet, i en klippig vik vid Kosterhavets början, hittar du Lagunen Camping & Stugor. Härifrån har du ett perfekt läge när du vill uppleva äventyr i norra Bohuslän. I Strömstad kan du njuta av både tallskog och det salta Kosterhavet, och på andra sidan havet väntar Norge bara en kort båttur bort för den som vill göra en dagstur. På Lagunen Camping & Stugor står naturen och miljön i centrum, oavsett om det handlar om att vi bygger våra stugor med solceller på taket eller de naturupplevelser vi rekommenderar till våra gäster att prova på. Upplev det naturnära västkusten hos oss!

Bo i stuga nära naturen

Våra stugor i Bergsbyn drivs av solceller på taket, ett bekvämt och miljövänligt boende.

LÄS MER

Njut av salta bad från bryggan

Ta ett uppfriskande dopp från bryggan och värm dig sedan i vår bastu och badtunna.

LÄS MER

Upptäck skaldjurskok

I Malis sjöbod hjälper vi dig att duka upp med nykokta, färska skaldjur från Kosterhavet.

LÄS MER

Ät på våra smultronställen

I Strömstad och Kosterhavet finns många bra restauranger och mysiga caféer.

LÄS MER

Kajakpaddling i Kosterhavet

Upplev äventyr i 5 dagar


Upptäck Bohuslän bland kobbar och skär! Från kajaken får du uppleva den unika natur som finns vid Kosterhavet och komma riktigt nära de spännande arter som lever här. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig att arrangera din äventyrsresa.
LÄS MER

Saltstänkt cykling på mountainbike

Upplev äventyr i 5 dagar


Susa fram över klippiga öar och grönklädda berg! Att uppleva Bohuslän från cykeln är något alldeles extra. Dina äventyr tar dig både till Kosterhavets strandkant och upp på västkustens högsta berg. Vi hjälper dig att arrangera din resa.
LÄS MER

Naturupplevelser i Bohuslän

Från Lagunen Camping & Stugor har du ett perfekt läge för äventyrsresor och naturupplevelser i Bohuslän. Vår camping i Strömstad ligger precis där Kosterhavet har sin början och som bjuder in till unika äventyr. Paddla kajak mellan kobbar och skär, cykla över klippiga öar och vandra på vandringsleder med fantastisk utsikt över havet. Lagunen Camping & Stugor i Strömstad hjälper dig att ordna ditt äventyr med naturupplevelser på västkusten.