Båtturer i Kosterhavet

Följ med på en båttur

Följ med på en båttur i den magiska skärgården! Lagunen har ett fantastiskt läge vid Kosterhavets början som bjuder in till att enkelt utforska Strömstads skärgård. Bohuslän har en av världens vackraste kustremsor som bara måste upplevas! Upptäck de vindpinade öarna, de karga klipporna, det spännande djurlivet och Kosterhavets fascinerande historia och hemligheter på nära håll under en båttur.

Båtturer från Lagunen

Direkt från Malis brygga på Lagunen kan du följa med på båtturer ut i Strömstads skärgård. Njut av Kosterhavet på nära håll och känn vinden i ansiktet medan du upptäcker det spännande havslivet och den vackra skärgården. På båten finns servering och du kan både kura inomhus och speja ut mot kobbar och skär från din plats runt ett av borden, eller uppleva havets salta vattenstänk ute på däck i vackert väder.

Hitta din resa och säkra din plats genom att boka nedan. Vill ni som grupp boka en egen tur genom den vackra skärgården, kontakta receptionen så hjälper vi er att ordna ert äventyr.

Boka tidigt!

Spara upp till 300 kr/natt


Boka ditt boende senast 31 maj så sparar du 300 kr/natt på stugor och 100 kr/natt på campingtomter. Gäller när du bor 21–28 juni och 2–16 augusti i stuga, 21/6-4/7 och 26/7-8/8 för campingtomt. Läs mer för att ta del av rabattkoder.
LÄS MER

Gilla oss på Facebook!

Följ vår Facebooksida och håll dig uppdaterad med vad som händer på Lagunen.

Ursholmen och Koster

Kosterhavet mellan kobbar skär


Följ med på en dagsutflykt i Kosterhavet! Följ med båten ut till Sydkoster, där du njuter av strandpromenader och ett spännande besök på Naturum Kosterhavet. Du kan också välja att stanna kvar på båten och hinna med ett spännande besök på Ursholmen, där du hittar Sveriges västligaste fyrö och magisk havsutsikt.

Endast sommartid
Avgår från Lagunens brygga

Nya datum att boka inom kort ››

M/S Kosterö

Sillerens och Kaffehalv


Följ med på en spännande resa genom det historiska fiskarlivet! Strömstads Historieförening bjuder på en underhållande berättelse om fiskarfolket genom trubadur och skådespel, samtidigt som du njuter av mat och dryck medan du färdas genom Strömstads skärgård i den vackra sommarkvällen.

Endast sommartid
Avgår från Lagunens brygga

Nya datum att boka inom kort ››

Fisketur iStrömstads skärgård


Följ med på fisketur i Strömstads skärgård! På sommaren går fisketurer varje vecka där du tillsammans med en lokal fiskare hittar de bästa platserna i skärgården för att fiska makrill. Turen passar både nybörjare såväl som rutinerade fiskare som vill koppla av en stund på havet tillsammans med ett härligt gäng fiskeentusiaster.

Endast sommartid
Avgår från Lagunens brygga

Nya datum att boka inom kort ››
Överblick utöver Strömstads vackra skärgård.

Båtturer från Strömstad

Från Strömstads hamn kan du följa med på guidade turer hela sommaren. Testa på livet som fiskare för en dag, upplev historiska Haldens fästning i Norge eller åk med på en tur genom smugglarnas kölvatten och hör de spännande berättelserna om det farliga livet på havet.

Från Strömstad kan du även åka med på sälsafari, följa med på hummerfiske på hösten, hoppa runt bland öar i skärgården en varm sommardag eller göra en badtur bland Kosterhavets vackra badplatser. Du bestämmer själv om du vill följa med en guidad tur eller ta färjan från Strömstads hamn och utforska skärgården på egen hand.