Cykla på västkusten

Upptäck västkusten på cykel

Få ställen är så bra att upptäcka på cykel som västkusten. Cykeln är det perfekta instrumentet när du vill ta med hela familjen på en härlig semester och se både blåsiga hav, kala klippor, smala skogsstigar och pittoreska småstäder på samma gång. På Lagunen kan du både hyra cykel och upptäcka Bohuslän, köra ett race på banan i cykelparken och vara med på träningar tillsammans med Strömstad CK. Cykeln är perfekt när du vill låta bilen stå – Strömstads cityliv och smultronställen når du på bara ett par kilometer. Låt cykelsemestern börja!

Cykla i Strömstad

Runt Lagunen och Strömstad finns några av Sveriges vackraste cykelleder och det finns mycket att upptäcka. Cykla med utsikt över havet, på mysiga skogsstigar, barnvänliga cykelvägar och bilfria öar – här finns något för hela familjen. Ta med cykeln på färjan ut till Kosteröarna och njut av de salta dofterna och spana efter sälar, eller upptäck fastlandets natursköna cykelleder och Strömstads smultronställen. Runt Strömstad finns en mängd småsjöar och vikar som är underbara att upptäcka från cykeln. Missa inte att stanna till för en medhavd picknick på en klippa.

Hyr din cykel på Lagunen

Din citycykel hyr du enkelt på Lagunen. Cykeluthyrningen hittar du i receptionen, kom in så hjälper vi dig att planera ditt äventyr.

Bikepark Mini

Upptäck vår spännande bikepark! Vår unika cykelbana på Solsidan är särskilt populär bland våra yngre gäster och här går det undan. Med pumpteknik tar du dig snabbt runt banan och ju mer du trycker till med cykeln, desto snabbare går det. Alla som vill är välkomna att köra med sin cykel eller kickbike, så länge hjälmen är på och hänsyn visas mot varandra. Testa farten, öva på tricks, hoppa över pucklarna eller ta bara ett hisnande ärevarv runt banan!

Träna med Strömstad CK

I samarbete med Strömstad CK kan du som gäst på Lagunen vara med på cykelklubbens träningar. Från tidig vår till sen höst finns det schemalagda tider flera dagar i veckan. Passen leds av personer med god lokalkännedom och varieras mellan intervallträning, landsväg och teknikträning med mountainbike. Både nybörjare, motionärer och avancerade är välkomna, prata med receptionen om du är osäker på vilket pass som passar dig. All cykling sker på egen risk och vanliga trafikregler gäller.

Grenserittet

Sugen på en utmaning? Mountainbiketävlingen Grenserittet fyller 20 år 2018 och arrangeras första lördagen i augusti. Med start i Strömstad och målgång i Halden i Norge lockar det populära loppet såväl svenskar och norrmän som turister! Genom skog och mark i åtta mil går loppet och väl i mål är det en stor folkfest.

Läs mer om Grenserittet här »

Gilla oss på Facebook!

Följ vår Facebooksida och håll dig uppdaterad med vad som händer på Lagunen.

Träna med Strömstad Badanstalt

Öppet varje dag


Träna med Strömstad Badanstalt! Vi finns mitt i Strömstad vid hamnen och har gruppträningspass varje dag i veckan. Gym, bad och kallbadhus öppet varje dag. Kom och träna med oss!
TILL HEMSIDAN