Västerhavsveckan 4-12 augusti

Västerhavet igår, idag, i morgon. Den 4-12 augusti arrangeras Västerhavsveckan på västkusten, en temavecka med västerhavet i fokus från Kosterhavet i norr till Landskrona i söder. I år firar dessutom Västerhavsveckan 10 år!

Under Västerhavsveckan kan du snorkla, dyka, vandra, paddla kajak och åka på båtturer i västerhavet. På hela västkusten finns det föreläsningar för dig som vill lära dig mer om havet och havslivet och du får veta massor av spännande saker om djuren och växterna som bor under ytan. Besök fyrplatser, strandskolor, museer och forskningsplatser och lär dig mer om sjösäkerhet.

Västerhavsveckan för barn och vuxna

Under Västerhavsveckan finns något för alla. I Strömstad kommun arrangeras varje dag spännande föreläsningar, guidade turer och aktiviteter, underhållande och intressanta för både barn och vuxna.

Upptäck Kosteröarna och Strömstads skärgård, följ med på snorkelleder och se spännande utställningar på Naturum Kosterhavet på Sydkoster. Dyk ner under vattenytan med förstoringsglaset, klappa på fiskar och djur som bor i havet, adoptera en strand och hjälp oss att rädda västerhavet från skräp och följ med på guidade vandringsturer. Och mycket, mycket mer!

Se aktuellt schema och hitta spännande aktiviteter för hela familjen på vasterhavsveckan.se.

Händer i Strömstad

Se schemat för allt som händer i Strömstad under Västerhavsveckan.

LÄS MER

Händer på Kosteröarna

Se schemat för allt som händer på Kosteröarna under Västerhavsveckan.

LÄS MER

Följ med på en båttur

Upptäck Kosterhavet med en guidad båttur, direkt från Lagunens brygga.

LÄS MER

Utforska Kosterhavet

Hyr en båt, kanot eller SUP-bräda på Lagunen och upptäck Kosterhavet på egen hand.

LÄS MER