[:sv]

Lagunen agerar

Så här hanterar vi Covid-19

Senast uppdaterad 9 februari 2021

Ja – vi har öppet. Vi hälsar dig och alla som vill och kan välkommen till Lagunen. Vi har gott om plats och hela campingidén bygger på att vara mycket utomhus. Här nedan vill vi försöka besvara de vanligaste frågorna vi får från våra gäster. Det handlar om allt från servicehus till bokningsregler och hur man på bästa sätt ska kunna planera sin semester och vistelse på Lagunen.

Naturligtvis följer vi utvecklingen dag för dag och tar del av Folkhälsomyndighetens instruktioner.

När du bor i en egen stuga, kontrollerar du din närmiljö till 100%. Du har gott om plats och luft runt ditt boende. Terassen utanför stugan är din egen. Våra städrutiner gällande stugorna har kraftigt förstärkts. Inför varje ny ankomst desinficeras alla knoppar, handtag och övriga känsliga ytor. Alla stugor är också utrustade med tvål och vatten, så att du kan tvätta händerna så ofta du vill.

Din husbil eller din husvagn är din egendom. Där kontrollerar du din närmiljö till 100%. Om du använder din egen toalett och dusch, behöver du aldrig komma i kontakt med andra gäster på Lagunen. Din campingtomt är tydligt markerad, så att du och andra gäster vet vilken yta som tillhör vem.

Vi har stängt ner ett antal campingtomter för att skapa ännu mer fria ytor och luft. Lagunens verksamhet bedrivs på 400.000 kvm, så det finns gott om plats.

När du har förbokat ett boende hos oss och kommer sent, ligger nycklar, passerkort osv utanför receptionen. Du får instruktioner av oss innan ankomst. På samma sätt kan vi erbjuda dig en snabbutcheckning, där du lämnar dina nycklar, passerkort osv i lådan utanför receptionen. På det sättet går det snabbt och du behöver inte komma in till oss. Om du inte vill.

Ja, de har öppet dygnet runt. Men du behöver använda ditt passerkort för att kunna komma in. Det tycker vi är bra, för det hindrar andra som inte bor på Lagunen att använda dina faciliteter. Under högsäsong gör vi storstädningen under natten, för att störa så få av våra gäster som möjligt. Under dagen går vi över alla utrymmen flera gånger. Nu har vi dessutom infört noggranna rutiner för att desinficera alla knoppar, handtag osv. Utanför varje utrymme finns det angivet en siffra som visar hur många personer det kan vara inne samtidigt. Principen är att finns det tex två diskplatser och två matlagningsplatser, kan fyra personer vara inne i lokalen samtidigt.

I alla våra hygienutrymmen finns det fri tillgång till tvål och vatten, vilket är lika effektivt som handsprit, om man tvättar sig noggrant. På varje toalett hittar du ett desinfektionsmedel som du själv kan använda för en extra rengöring.

Bra! Det fungerar utmärkt. På fem olika ställen på vårt område kan du tömma din toalett. Har du en fast tank, finns det ett ställe dit du kan åka. På samtliga ställen finns det möjlighet att tvätta sina händer.

Tack för att du frågar! Precis som överallt annars i samhället har du också ett ansvar. Det har vi alla. Det vi ska tänka på är:

Om jag är sjuk stannar jag hemma.
Tvätta våra händer ofta och noga.
Att hålla avstånd till de jag möter.
Undvik att röra ögon, näsa och mun.
Undvik att hälsa genom att ta i hand.
Undvik större folksamlingar.
Hosta och nys i armvecket.

Om du känner lätta symptom på Corona vill vi att du lämnar Lagunen och åker hem till din bostad. Vill du tala med någon medicinskt kunnig ringer på 1177. Om du har akuta symptom på corona, ringer du 112. Kom inte ner till receptionen.

När du har ringt 112 är det bra om någon i ditt sällskap kan möta ambulansen vid receptionen. Om du behöver hjälp att hänvisa ambulansen till rätt tomt, kontaktar du receptionen, så tar vi ansvar för att ambulansen hittar fram till dit du bor.

Fastigheten som Lagunens verksamhet bedrivs på är ca 400.000 kvm. Det innebär att när det är som mest människor på Lagunen har varje individ ca 300 kvm att röra sig på. Vissa campingtomter, där det finns risk att man kan uppleva trängsel har vi stängt.

[:no]

Aktiviteter på västkusten

Upplev västkusten hela året

För många är västkusten förknippat med sommaren, men vi vet hur mycket som finns att uppleva hela året. Varje årstid har sin unika charm. Njut av sommarens havsbad, lek i vattnet och lata dagar på stranden, eller ta en välbehövlig paus i vardagen under höst, vinter eller vår. Lagunen är perfekt när du vill komma iväg på en weekendresa hela året och oavsett om du söker avkoppling, ett spännande äventyr, en helg med vännerna eller en mysig get-away på tu man hand, ger Bohuslän dig ett oförglömligt minne. Vad sägs om båtturer i juli, skaldjur i oktober, bastubad i december eller golf i april?

Det finns alltid något att göra

På Lagunen finns det alltid något att göra. Med havet och skogen precis utanför dörren är Norra Bohuslän den perfekta destinationen för en aktiv semester. Här finns något för alla, stora som små. Stanna på Lagunen, upptäck stadspulsen i Strömstad eller utforska Bohusläns smultronställen – du bestämmer ditt äventyr.

Outdoor cooking

Maten smakar extra bra när den avnjuts ute i friska luften. Om den dessutom är tillagad över öppen eld blir det extra gott och härligt.

Den ultimata cykelparken

Lagunen Bikepark lockar fram glädjen och lusten till att utmana sig själv samtidigt som man har roligt med sin cykel. Bästa sättet att uppleva parken är med en mountainbike.

Välkommen till Mali, Klara och Eva

Vad vore Bohuslän utan sina sjöbodar? Detta inslag i det bohuslänska landskapet är en viktig pusselbit i historien. Sjöbodarna är karaktäristiska i det bohuslänska landskapet i tydlig kontrast mot granit och himmel.

I Husbilsparken möter USA fjällvärlden

På andra sidan Atlanten, i USA, skulle man kallat Husbilsparken för en RV-Park. Där RV står för ”Recreational Vehicle”. Personligen tycker jag det låter tilltalande att färdas och leva i ett fordon byggt för rekreation.

För barn

Lagunen passar perfekt för hela familjen! Upptäck hur mycket skoj Lagunen har att erbjuda för de yngre.
LÄS MER

Håll koll på allt som händer

Följ vår Facebooksida och håll koll på evenemang och aktiviteter på Lagunen och i Strömstad när just du är här.
LÄS MER

Se dig omkring på västkusten

Med Lagunen som utgångspunkt är det lätt att se dig omkring på västkusten och utforska hela Bohuslän med närområden. Här finns något för alla, oavsett om du letar efter häftig natur, gastronomiska upplevelser, genuin historia eller stadens puls.

Kusten med sina berg och klippor och de mystiska skogarna är en guldgruva för dig som vill klättra, vandra och cykla genom det Bohuslänska landskapet. Bara ett stenkast från Lagunen hittar du Tanums Världsarv, där historiska berättelser inristade i bohusgraniten än idag fascinerar och förundrar. Skärgården bjuder på upplevelser i absolut världsklass. Testa själv att upptäcka Kosterhavets öar från kanoten nästa gång du är här.

Med närheten till Bohusläns pittoreska städer – Strömstad, Grebbestad, Fjällbacka och Smögen för att nämna några – har du alltid en dagsutflykt nära till hands. Söker du storstadspulsen når du Göteborg city och äventyren på Liseberg på bara ett par timmar. Åt andra hållet, når du istället Norge och Oslo på bara 1,5 timme från Strömstad. Så – vad väntar du på?

[:]