Julbord på Furholmen

Julbord i äkta skärgårdsmiljö

29 november - 14 december 2019


Upplev julen i äkta skärgårdsmiljö på västkusten! Följ med ut på Kosterhavet och ät julbord i de idylliska sjöbodarna på Furholmen. Upplev den mysiga julstämningen i Strömstad och bo på Lagunen i en magisk tid när viken är krispigt vacker.

Från Lagunen Camping & Stugor tar vi oss ut med båt i skärgården för ett alldeles speciellt julfirande. I Kosterhavets nationalpark finns en helt unik natur som är magisk att upptäcka på vintern. På båten blir vi serverade glögg och pepparkakor samtidigt som vi passerar såväl blinkande fyrar som klippig bohusgranit, inslaget i ett krispigt vintertäcke. Med julen runt hörnet blir stämningen extra speciell.

Strax är vi framme vid sjöbodarna på Furholmen. Där njuter vi av ett klassiskt svenskt julbord med delikatesser från havet och får samtidigt underhållning med traditionella bohusvisor av trubaduren Fredrik Lundqvist.

Från Furholmen har du en enastående vy över skärgården. Se Strömstad glimma av julbelysning på andra sidan Kosterhavet och känn de salta dofterna blandas i näsan med julens kryddor. Missa inte att titta på det upplysta stadshuset, innan vi återvänder för en god natts sömn på Lagunen Camping & Stugor.

Välkommen att uppleva vinter och julbord på västkusten!

Boka nu

Boka plats på julbordet och ditt boende på Lagunen redan idag. Välj datum i kalendern nedan för att boka. Överstrukna datum är fullbokade.

29/11 30/11 (FULLT) 6/12
7/12 13/12 (FULLT) 14/12 (FULLT)

Pris för julbord 685 kr/person

Detta ingår i paketpriset:

  • Upphämtning på Malis brygga 18.30
  • Båttur till Furholmen genom idyllisk skärgårdmiljö
  • Glögg och pepparkakor på båten
  • Klassiskt svenskt julbord med buffé, kaffe och efterrätt
  • Underhållning av trubadur med klassiska bohusvisor och mysig julstämning
  • Båttur tillbaka till Lagunen, ankomst till Malis brygga ca kl 22.30

Se våra boenden

Bo i stuga med eller utan terrass i Bergsbyn eller bo på campingtomt.

LÄS MER

Salta bad från bryggan

Hyr Malis Sjöbod för en härlig middag med avslutande bad och bastu.

LÄS MER

Värm dig i grillstugan

I grillstugan finns fri tillgång till ved. Här kan du enkelt ordna din egen grillmiddag.

LÄS MER

Klassiskt julbord med bohuslänska delikatesser

I sjöbodarna på Furholmen dukas det upp till ett klassiskt svenskt julbord med alla dina favoriter. Här finns både kött- och fiskrätter, tillagade med kärlek enligt traditionella bohuslänska recept. Den stora höjdpunkten är sillen, där du har över 35 sorters hemlagad sill att välja på! Missa inte att smaka på makrillen, inlagd på gammalt klassiskt bohuslänskt vis.

Trubaduren Fredrik Lundqvist

Fredrik Lundqvist sätter stämningen under julbordet med klassiska julsånger och traditionella bohusvisor. Fredrik spelar gitarr, munspel och svensk luta med fokus på svensk vistradition (Taube, Cornelis m.m.). Han framför även traditionell singer/songwriter-musik som Bob Dylan och har en omfattande repertoar. Han spelar flitigt i Strömstad med omnejd och på sommaren får vi på Lagunen Camping & Stugor njuta av Fredriks musik i det mycket uppskattade konceptet “Visor på bryggan”.