Strömstad och Kosterhavet

Upplev skärgårdens smaker

Upplev Strömstad och Kosterhavets fantastiska utbud av restauranger med smaker från både Bohuslän och världen. Utbudet är större än vad stans storlek kanske skvallrar om och här finns något för alla, oavsett ålder, årstid och matpreferenser. Här finns ett brett val av möjligheter och du hittar många fina gastronomiska upplevelser.

I Bohuslän finns många lokala bryggerier och närproducerande leverantörer där kvaliteten är hög och smakupplevelsen i världsklass. Självklart kan du i Strömstad och Kosterhavet njuta av Bohuslänska skaldjur och fisk hela året, men du hittar även en stor variation av kött och vegetariskt av hög kvalitet.

Våra smultronställen

I Strömstad med omnejd gömmer sig några av våra absoluta favoriter och smultronställen. Vi guidar dig gärna till en restaurang som passar just er och hjälper er gärna att boka bord i förväg så ni slipper vänta. Här är några av våra favoriter just nu!

Svartvit bild på mikrofon med en keps.

Göstases

För den som vill ha liv och rörelse är ett besök på Göstases ett måste! Göstases är en mycket populär fisk- och skaldjursrestaurang utmed strandpromenaden där stämningen alltid är på topp. Njut av show, uppträdanden, livemusik och quiz och den äkta känslan av Bohuslän finns ända upp till taknocken.

gostases.com


Bild på Rökeriet.

Rökeriet

På Rökeriet i Strömstad går kvalitet före kvantitet. De vedeldade ugnarna som röker fisken är ett genuint hantverk och smaken blir därefter – fantastisk. Restaurangen, som har ett utpräglad fisk- och skaldjursfokus, bjuder på råvaror av hög kvalitet från lokala leverantörer. Något du absolut inte vill missa.

rokerietistromstad.se


Inzoomad bild på kaffekopp på Backlunds Cafe Bar och Bistro

Backlunds

backlunds.nu


Inomhusträdgård.

Kosters Trädgårdar

Med en knapp timmes båtresa från Strömstad når du Kosters Trädgårdar ute på Sydkoster, som ensamma är värda resan dit. På köpet får du en fantastisk resa i skärgården med utsikt över kobbar, öar och skär. Kosters Trädgårdar bjuder på rena, enkla smaker där råvarorna spelar huvudrollen och ett stort fokus på ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt. Så bra det kan bli, helt enkelt.

kosterstradgardar.se


Restaurang med stolar och bord.

Park biograf och Restaurang

Park är favoriten för många av lokala invånare. Strömstads enda biograf bjuder på, förutom film, fantastisk pizza och grillat kött som lockar hungriga långväga ifrån. Med sitt centrala läge på på Skolgatan, en generös barnmeny som mättar de minsta och ett kök som har öppet ända till 23:00 är det väl värt ett besök.

biopark.se


Skylt på Lagunen i trä: Strandkanten. Dessutom prydnadsfåglar typiska för området runt Lagunen, Strömstad och i Bohuslän allmänt.

Strandkanten

Ett stenkast från Nordkosters hamn hittar du mysiga Strandkanten. Här möter du det äkta livet på Nordkoster i den ombyggda fiskarboden och njuter av läckerheter från havet i familjär stämning. Passa på att köpa med dig ett minne från Nordkoster innan du tar färjan tillbaka till fastlandet.

strandkanten.se


Boka tidigt!

Spara upp till 300 kr/natt


Boka ditt boende senast 31 maj så sparar du 300 kr/natt på stugor och 100 kr/natt på campingtomter. Gäller när du bor 21–28 juni och 2–16 augusti i stuga, 21/6-4/7 och 26/7-8/8 för campingtomt. Läs mer för att ta del av rabattkoder.
LÄS MER

Välkommen till Strömstad!


Upptäck västkustens saltaste vatten, Kosterhavets spännande skrymslen och vrår, trevlig shopping och matupplevelser i världsklass.
LÄS MER PÅ VASTSVERIGE.COM

Gilla oss på Facebook!

Följ vår Facebooksida och håll dig uppdaterad med vad som händer på Lagunen.

Lagunen
Kök & Bar

Välkommen till vår utmärkta restaurang alldeles vid strandkanten.

LÄS MER

Grillstugan

Använd vår fina grillstuga på Solsidan, för en härlig och stämningsfull grillkväll i goda vänners sällskap.

LÄS MER

Café Magasinet

En svalkande glass och spännande äventyrsgolf är perfekt för varma sommardagar.

LÄS MER

Strömstad och Kosterhavet

Här hittar du restauranger och caféer med smaker från hela världen.

LÄS MER