Miljö och hållbarhet

Värna om Bohusläns miljö

För Lagunen är det självklart att värna om Bohusläns miljö. Det är viktigt för oss att både människor, djur och natur på Lagunen och i Bohuslän mår bra och respekteras. Därför kan du känna dig trygg med att vi på Lagunen tar ansvar för att störa miljön så lite som vi kan och aktivt jobbar för att minska vår klimatpåverkan varje dag.

Stugor med solpaneler

När du bor på Lagunen, gör du det under mer hållbara former. Våra stugor i Bergsbyn har vi satsat på att göra extra hållbara för att värna om miljön och ta vara på energin på Lagunen. Terrass-stugorna i Bergsbyn är försedda med solpaneler på taket som producerar miljövänlig el året runt. Elen från solpanelerna går bland annat till luftvärmepumpen i stugan, som värmer huset när det är kallt och fläktar skönt under sommaren. Hållbart och miljövänligt!

Hållbar bergvärme

Nedanför berget finner du våra standardstugor i Bergsbyn som drivs av hållbar bergsvärme. Även våra servicehus 1 och 2 drivs av bergvärme, som på ett hållbart sätt ser till att du slipper frysa när du borstar tänderna och kan ta en varm dusch när du behöver. En del av våra servicehus får även sitt varmvatten av solen – med solfångare på taket värms vattnet upp miljövänligt och du kan duscha med gott samvete.

Blå Flagg

På Lagunen är vi stolta över att våra stränder är certifierade enligt Blå Flagg, en internationell miljömärkning som värnar om den marina havsmiljön. Med Blå Flagg kan du vara trygg med att vattenkvalitet, säkerhet, service, miljöutbildning och information lever upp de krav och förväntningar som ställts. I Sverige finns endast 5 badstränder och 10 hamnar med Blå Flagg-certifiering (2018), och Lagunen är stolta över att vara en av dessa. Därför kan du bada med gott samvete på Lagunen!

Bild på en manet som lyser upp i havet.

Gilla oss på Facebook!

Följ vår Facebooksida och håll dig uppdaterad med vad som händer på Lagunen.

Stor mäktig bohuslänsk klippa med vatten framför.

Vår historia

I över 60 år har vår campingplats varit en populär semesterort i Bohuslän.

LÄS MER

Vårt miljöansvar

På Lagunen tar vi ansvar för miljön och den Bohuslänska naturen omkring oss.

LÄS MER

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att skapa en fantastisk upplevelse för våra gäster.

LÄS MER

Press

Hitta allt vårt pressmaterial med fakta, bilder och logotyper här.

LÄS MER