En tidsresa i Bohuslän

Sillerens och kaffehalv

Se pris och boka

En historisk båttur i skärgården

En fantastiskt vacker båtresa genom lite mindre omtalade historiska platser och den bohuslänska kulturen. Berättelser om sillfisket som drog med sig lönnkrogar och allehanda andra slags affärer. Vi får höra både historier om sillfisket, fjärdingsmän, hembrännare, fiskare och sjömän. Under tiden kobbar, skär och stränder glider förbi färdas vi från 1800-talets sillperiod till andra världskrigets minerade vatten.

Mer om båtturen

Många av historierna är alldeles sanna, andra kanske inte fullt så, men väldigt roliga. Skrönor och sägner präglade av norra Bohuslän och av folket som levde på öarna. Allt blandat med kaffe och “kron”.

Fiskarsonen följer med oss på turen som trubadur och guidningen sker genom skådespel, snapsvisor och allsång. Under resan serveras en måltid från kvällens meny.

Observera att den här guidade turen måste förbokas senast kl 12:00 på avresedagen. Barn under 6 år måste bokas på grund av maxantal passagerare ombord.
Turen genomförs i samarbete med Strömstads Historieförening.

Boka båttur på Kustevent ››

Priser & tider

Vuxen: 595 kr per person
Ungdom 13-17 år: 325 kr per person
Barn 6-12 år: 210 kr per person
Barn 0-6 år: Gratis

19:00 Avgång Lagunen
22:00 Ankomst Lagunen

Varje lördag 8 juli – 5 augusti

  • Båtresan
  • Måltid enligt dagens meny
  • Guidning och historieberättande

Dryck tillkommer

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.