5 dagars äventyrsresa Kajakpaddling i Sveriges enda marina nationalpark

5 dagars äventyrsresa

Kajakpaddling i Sveriges enda marina nationalpark

Max antal personer:
12 st

Max antal personer:
12 st

Intressemanmälan

Äventyrsresa med kajakpaddling: paddla i Kosterhavet mellan kobbar och skär

Unik arkipelag, sälsafari och färska skaldjur

I Bohuslän finns en helt unik arkipelag som lockar kajakfantaster och äventyrare från hela världen. I Sveriges första och enda marina nationalpark i Kosterhavet paddlar du mellan karga klippor, gnistrande bohusgranit och salt tång medan knubbiga sälar solar sig på klipporna och måsarna svävar ovanför våra huvudet i ivrig jakt på havets delikatesser. Bo på Lagunen Camping & Stugor vid Kosterhavets strandkant och upplev västkusten under fem dagar där varje dag bjuder på unika upplevelser. Du kommer att få paddla i fantastiska miljöer, träna teknik med proffsinstruktör i Strömstads skärgård, lära känna Kosterhavet och Sveriges första marina nationalpark, smaka på nyfångade skaldjur, upplev sälsafari, vandra på Kosteröarna, testa på Scary Seafood, njuta av varma bastubad och mycket mer.

Innehåll för äventyrsdagarna

Förslag för 5 dagar

Oavsett hur länge du vill stanna i Bohuslän, finns det mycket att upptäcka. Vi rekommenderar att du stannar i fem dagar för att du ska få uppleva så mycket som möjligt av Kosterhavets smultronställen. Vill du stanna längre eller kortare än så, hjälper vi dig självklart att anpassa din resa efter dina behov.

Dag 1 och 5

Ankomst och avresa: bo i stuga i Bergsbyn

Checka in på Lagunen Camping & Stugor i en av våra moderna och fullt inredda stugor i Bergsbyn. Våra stugor drivs av hållbar solel och bergvärme och du kan välja en stuga med egen terrass och fantastisk utsikt över Starekilen. På avresedagen ingår slutstädning, så du kan checka ut i lugn och ro innan du beger dig av hemåt.

Dag 2

Båttur och vandring på Sydkoster

Efter en gemensam frukost och välkomstmöte samlas vi på Lagunens brygga, där vi hoppar på en båt ut i Kosterhavet. På förmiddagen får vi lära oss mer om Kosterhavet och vi besöker bland annat Naturum vid Ekenäs. Under eftermiddagen vandrar vi med guide på Sydkoster. På kvällen finns det möjlighet att åka båt in till Strömstad för shopping och middag på egen hand.

Dag 3

Kajakpaddling i nationalparken

Frukost intas på egen hand. Vi åker båt från Lagunen till Badviken, där vi får en introduktion och säkerhetsgenomgång innan vi paddlar i området. Efter fika paddlar vi till Sveriges västligaste fyr på Ursholmen, där vi äter en lunch i havets tecken. På båten tillbaka till Lagunen ger vi oss ut på sälsafari. På kvällen samlas vi för en gemensam BBQ i grillstugan med mat från lokala leverantörer.

Fina humrar från ett riktigt kök på västkusten.

Dag 4

Scary Seafood och bastubad

Vi samlas på stranden på Lagunen och paddlar sedan till Tjärnö Marina Laboratorium, där vi får en guidad tur och testar på Scary Seafood, den nya maten från havet. Till lunch njuter vi av färska räkor på bryggkanten innan vi tar båten tillbaka till Lagunen genom Strömstads skärgård. På kvällen samlas vi vid Lagunens sjöbodar för att njuta av skaldjurskok och bad i den härligt varma bastun och badtunnan.

Tre män badar badtunna bara några meter ifrån havsvattnet.

Highlights

  • Unika naturupplevelser med kajak
  • Kajakpaddling mellan kobbar och skär ut till Sveriges västligaste fyr på Ursholmen
  • Teknikträning
  • Besök på Tjärnö Marina Laboratorium
  • Kulinariska upplevelser från land och hav
  • Kuststaden Strömstad
  • Scary Seafood
  • Skärgårdsidyll med vacker skärgård och Sveriges enda marina nationalpark

Utrustning: Robusta kläder för outdoor-aktiviteter och bra skor. Vindjacka och varm tröja är rekommenderat för kajakpaddlingen. Övrig säkerhetsutrustning kommer att tillhandahållas på plats.

Boka ditt äventyr för ditt sällskap på Lagunen idag. Kontakta oss via mail, telefon eller använd kontaktformuläret.

 +46 (0)526 – 755000
 outdoor@lagunen.se

Boka din äventyrsresa

Skicka en förfrågan via formuläret med en kort beskrivning av vad du önskar boka, så kontaktar vi dig.

Välj önskat ankomst- och avresedatum:

Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

Jag ger mitt samtycke!