5 dagars äventyrsresa

Saltstängt cykling i Kosterhavet på mountainbike

Max antal personer:
12 st

Max antal personer:
12 st

Intressemanmälan

Äventyrsresa med mountainbike: cykla över klippiga öar och upp på Björnerödspiggen!

Cykling, Kosterhavet, bastubad och Scary Seafood

Följ med på en spännande resa med mountainbike genom Bohusläns häftiga landskap! Med Sveriges första marina nationalpark ständigt närvarande tar vi oss ut med cykel genom doftande tallskog, upp på branta bergsknallar och över klippiga öar. Bo på Lagunen Camping & Stugor och upplev västkusten under fem dagar där varje dag bjuder på unika upplevelser. Du kommer att få cykla i fantastiska miljöer, träna teknik med proffsinstruktör i Lagunen Bike Park, lära känna Kosterhavet och Sveriges första marina nationalpark, smaka på salta, nyfångade skaldjur, vandra på Kosteröarna, testa på Scary Seafood, njuta av varma bastubad och mycket mer.

Innehåll för äventyrsdagarna

Förslag för 5 dagar

Oavsett hur länge du vill stanna i Bohuslän, finns det mycket att upptäcka. Vi rekommenderar att du stannar i fem dagar för att du ska få uppleva så mycket som möjligt av Kosterhavets smultronställen. Vill du stanna längre eller kortare än så, hjälper vi dig självklart att anpassa din resa efter dina behov.

Dag 1 och 5

Ankomst och avresa: bo i stuga i Bergsbyn

Checka in på Lagunen Camping & Stugor i en av våra moderna och fullt inredda stugor i Bergsbyn. Våra stugor drivs av hållbar solel och bergvärme och du kan välja en stuga med egen terrass och fantastisk utsikt över Starekilen. På avresedagen ingår slutstädning, så du kan checka ut i lugn och ro innan du beger dig av hemåt.

Dag 2

Teknikträning och cykling till Björnerödspiggen

Efter en gemensam frukost och välkomstmöte samlas vi i Lagunen Bike Park, där vi får teknikträning på mountainbike med instruktör. Vi äter en gemensam lunch innan vi ger oss av för att cykla upp på Bohusläns högsta berg, Björnerödspiggen. På kvällen finns det möjlighet att med båt åka in till Strömstad för shopping och middag på egen hand.

Tre personer cyklar.

Dag 3

Cykling på Tjärnö och Scary Seafood

Frukost intas på egen hand. Vi cyklar gemensamt från Lagunen ut till Tjärnö, där vi får en guidad tur på Tjärnö Marina Laboratorium och får testa på Scary Seafood, den nya maten från havet. Till lunch njuter vi av färska räkor på bryggkanten innan vi återvänder till Lagunen. På kvällen samlas vi för en gemensam BBQ i grillstugan med mat från lokala leverantörer.

Utsikt över kobbar i Kosterhavet utanför Strömstads kust.

Dag 4

Vandring och cykling på Kosteröarna

Frukost intas på egen hand. Från Lagunens brygga tar vi en båt ut i den marina nationalparken och besöker Sydkoster med Ekenäs, Naturum och lunch på Kosters trädgårdar. Under eftermiddagen tar vi oss över till Nordkoster och vandrar med guide i ett unikt och vackert landskap. På kvällen samlas vi vid Lagunens sjöbodar för att njuta av skaldjurskok och bad i den härligt varma bastun och badtunnan.

Tre män badar badtunna bara några meter ifrån havsvattnet.
Cykel hänger på en vägg på Lagunen i Bohuslän.

Highlights

  • Unika naturupplevelser med mountainbike
  • Cykling över klippiga öar och upp på Bohusläns högsta berg Björnerödspiggen
  • Teknikträning i Lagunen Bike Park
  • Besök på Tjärnö Marina Laboratorium
  • Kulinariska upplevelser från land och hav
  • Kuststaden Strömstad
  • Scary Seafood
  • Skärgårdsidyll med vacker skärgård och Sveriges enda marina nationalpark
  • Bastu och badtunna på bryggan

Utrustning: Robusta kläder för fysisk aktivitet utomhus och leriga cykelstigar. Våra cyklar är utrustade med vanliga cykelpedaler (ej SPD-pedaler) som fungerar med sportskor. Cykel och cykelhjälm finns att låna på plats. Uppge din längd när du bokar, så att vi kan tillhandahålla rätt cykel för dig.

Boka din äventyrsresa

Skicka en förfrågan via formuläret med en kort beskrivning av vad du önskar boka, så kontaktar vi dig.

Välj önskat ankomst- och avresedatum:

Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

Jag ger mitt samtycke!

Boka ditt äventyr för ditt sällskap på Lagunen idag. Kontakta oss via mail, telefon eller använd kontaktformuläret.

 +46 (0)526 – 755000
 info@lagunen.se