Höstlov

Höstlov i Sverige

Höstlov på västkusten!

Vandra, cykla, paddla kajak och massa mer

Vad händer på Lagunen under höstloven?

Höstloven är en härlig tid på Lagunen med ett lugnare tempo än sommaren, men fortfarande så vackert och mysigt. Naturen pryds med vackra höstfärger, och svamp och bär finns i massor. Hösten är den perfekta årstiden för aktiviteter i naturen. På Lagunen kan du uppleva cykling i Lagunen Bikepark, vandring i Kosterhavets nationalpark, Kuststigen eller Bohusleden och såklart vårt höstlovsprogram. Välkommen att spendera höstlovet på Lagunen!

BOKA BOENDE FÖR HÖSTLOVET

Höstlov på Lagunen
Program vecka 40 – 44

På Lagunen händer det massa skoj för hela familjen i höst. Här har ni alla möjligheter att uppleva MTB cykling i bikepark, matlagning över öppen eld, bastu och badtunna, äventyrsgolf, Kosterhavets Nationalpark, poängpromenad, höstjakt för barnen och massa massa mer! Nedan finner du ett program för höstlovsveckorna:

 • Bastun står öppen för alla gäster mellan 12.00 – 17.00 varje onsdag.
 • Höstpromenad med frågor – Man kan vinna fina priser i form av övernattningar i våra olika boendetyper.
 • Höstjakt för barnen: Barnen går (tillsammans med vuxen) en utmärkt slinga och ska hitta alla färgade utplacerade ”höstlöv”. Hittar man alla löv så vinner man en godispåse.
 • Äventyrsgolf med dragning: Lämna in scorekortet efter din runda och ha chansen att vinna fina priser.
 • Boka höstlovskit 50kr/familj: Höstlovs-kittet innehåller höstkrans, ståltråd, höstjakt, höstpromenad. Maila info@lagunen.se för att förboka!

 

Alla dragningar sker efter v44 då tävlingarna gäller från vecka 40 – 44.

Boka boende

Vandra på västkusten i höst!

Hösten på Lagunen är något alldeles speciellt… Och vandring på hösten… På västkusten… Kan det bli bättre? Här finns alla möjligheter för dig och din familj att uppleva ett magsikt höstlov fyllt med vandring i magiska miljöer. Det som är unikt med vandringen kring Lagunen är att du kan uppleva en såpass varierad vandring som bara går att uppleva just här, på Västkusten.

Vill man uppleva den magiska skärgårdsvandringen så har vi nära till Kosterhavets Nationalpark där du kan vandra vid Sveriges första marina nationalpark. Hösten på Koster är verkligen något alla borde få uppleva… Vill du boka vårt färdiga paket med allt inkluderat (boede, städ, sänkläder, båtbiljetter osv) så kan du boka det här: Vandra på Kosteröarna

Du kan också välja att vandra Bohusleden eller Kuststigen som erbjuder en annan typ av vanding i skogsområden, klippor och över ängar.

Här kan du läsa mer om: Bohusleden
Här kan du läsa mer om: Kuststigen

Boka boende

Våra bästa boenden

Wooden Camp

Våra mindre stugor, eller trätält, kallar vi för Wooden Camp. Stugorna rymmer två personer och är perfekta för dig som vill ha det allra viktigaste under din glamping – en sovplats och en terrass att möta morgonsolens strålar på. Även husdjur är välkomna i dessa krypin!

Gemensam grillplats, Egen grillplats, Eget utekök, Lampor, Bord, Stolar, Dubbelsäng, Litet kylskåp, Stekfat, Stekpanna, Kaffekanna, Popcorn kastrull, tallrikar, vinglas, glas, bestick, vattendunk med tapp, wokpanna, grillhandskar, Lyktor, Ljusslingor, Sängkläder, Ca 200m från servicehus.

Boka Wooden Camp

Bergsbyn Terass

För dig som vill hyra en lite lyxigare stuga så har vi det perfekta valet för dig – Bergsbyn Terrass. Här bor du bland trädtopparna med en magisk vy över landskapet. Stugorna har 5+1 bäddar och en härlig hotellkänsla.

2 bäddar + 4 på sovloft, 24 kvm, TV, Kök, Dusch och toalett, Egen uteplats, Free Wi-Fi

En klassisk stuga i enklare standard där du har nära till stranden, receptionen och restaurangen. Här bor ni bekvämt på två våningsplan och vaknar upp till ljudet av skvalpande vågor. Till stugan hör en privat altan där du kan njuta av solen från morgon till kväll.

Boka Canvas Camp

Ta en cykeltur till Kosteröarna!

Upplev Kosteröarna på cykelsadeln! Ta med dig cykeln från Lagunen och gå på Kosterbåten från Norra hamnen i Strömstad. Båtbiljetter och cykel får du vid incheckning. Sen är det bara att njuta av allt Koster har att erbjuda! Vi lovar, du kommer inte bli besviken.

Boka ditt boende idag!

Ankomst
Avresa
Vuxna Från 12 år
Barn 2-12 år

MTB i Lagunen Bikepark - selfguided

MTB i Lagunen Bikepark - selfguided

Kul för alla oavsett erfarenhet!

BOKA PAKETET

Ett fartfyllt äventyr

Lagunen Bikepark erbjuder fantastiska upplevelser för mountainbike-åkaren. Här finns utmaningar för alla
oavsett om du är nybörjare eller en mer van cyklist. I bikeparken finns flera olika hinder och utmaningar du kan
uppleva. Vi har flow-trail bana, MTB slinga, pumptrack, teknikzone, kidszone och jumplines! Allt som behövs för
en lyckad MTB dag! Bo på Lagunen, med havet som granne och spendera dagarna på cykelsadeln i Lagunen
Bikepark! Vad väntar du på? Boka paketet idag!

Vad ingår?

 • Spåravgift i Lagunen Bikepark
 • Karta över spår och leder i Strömstad och runt Lagunen
 • Karta Lagunen Bikepark
 • Tillgång till cykelservice och verktyg.
 • Tillgång till Grill Templet i Lagunen Bikepark (ved ingår)
 • ”Aktivitets-kit” innehållande Tygpåse, proteinbar, sportdryck, tändstickor.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. I Bikeparken finns utmaningar för alla.

Markering

Markering till och från Bikeparken finns. Alla stigar och leder är också markerade. Allt finns på kartan som du får vid ankomst.

Incheckning

Incheckning sker i vår reception. Ni får nyckel till stugan eller kort till campingtomten, samt all information och material ni behöver för er vistelse.

Hur svettigt?

Du väljer själv nivån du cyklar på i Bikeparken, och därmed också hur svettigt det blir 😉

Tid

När du bokar detta paket så har du full tillgång till Bikeparken under hela din vistelse.

Cykelparken är indelad i sex olika ytor som alla är av olika karaktär.
 • På området så finns det tre olika ”Jumplines” med olika svårighetsgrad. Vill man hoppa högre och längre tar man den tuffaste linjen, annars väljer man en lättare.
 • Det finns också ”Flowtrails” där man följer en linje med flera kurvor, och som även innehåller små kullar som man antingen kan hoppa över eller rulla över. Om man har utvecklat sin teknik kommer man kunna ta fart både från kullarna och kurvorna. Om man associerar med skidåkningen kan man likna banan med en skicrossbana.
 • I ”pumptracken” som liknas vid en liten berg-och-dalbana, kan du öva dig på att pumpa fart. Du använder dig av kullarna för att skapa fart utan att trampa. Detta är en teknik man sedan kan ta med sig ut i terrängen och som gör att du kan skapa fart i ojämn terräng utan att trampa. Det är jättekul!
 • ”MTB-trail” banan är en slinga som kommer höja din puls och testa din kurvtagning. Alla kan cykla på denna slinga, men ju mer fart du har desto tuffare blir den.
 • Till sist har vi också en ”Kids zone” för de allra minsta, och en så kallad ”Skill zone” där du kan träna på specifika moment som att ta dig över ett hinder, position på cykeln, öva balansen och mycket mer.

Priset för detta paket är 200kr p/p + det valda boendet du önskar. Bokning av paket och boende sker i bokningsformuläret nedan. Skriv gärna längden på ditt ekipage om du vill boka en campingtomt.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll datum för ankomst och hemresa:

  Välj typ av boende

  Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

  Jag ger mitt samtycke!

  ...eller boka boende direkt!


  MTB paket med guide

  Varje lördag v. 17 - 39

  MTB-paket med guide

  Ett fartfyllt äventyr på cykeln

  BOKA PAKETET

  Vad får man uppleva?

  Du får uppleva boende precis vid havet, Strömstads skärgård och dagar fyllda med aktiviteter. På cykeldagen kommer vi att ha roligt på cykeln i Bikeparken, på stigen och på hällarna. Nivån anpassas efter deltagarna och alla kommer att få slipa på sin teknik. Under tre timmar får du upptäcka tre olika miljöer för MTB, där granithällarna är det som gör cyklingen i Bohuslän så unikt. Vi anpassar takten, men du kommer att bli svettig. Vi testar naturliga hinder och utmanar oss själva i Bikeparken. Häng med på ett fartfyllt och roligt äventyr!

  Vad får man lära sig?

  Vi utvecklar din teknik i mountainbike och stigcykling.

  Vi går igenom:
  • Position på cykeln och hur du använder droppern
  • Bromsteknik
  • Hur man absorberar ett hinder
  • Hur man växlar på bästa sätt
  • Pumpteknik
  • Dropteknik
  • Svängteknik
  • Vett och etikett

  Nivå

  Detta paket är blå nivå, vilket innebär att du förväntas ha lite erfarenhet av MTB och stigcykling.

  Förkunskaper

  Det är bra om du har cyklat lite MTB innan och känner dig trygg på cykeln. Guiden kommer att anpassa upplägget efter gruppen.

  Valfritt boende

  När du bokar denna MTB guidning så kan du välja boendet på Lagunen fritt. Du kan bo i stuga, glamping, husbil, husvagn eller tält.

  Säljperiod

  Detta upplägg går att uppleva från vecka 17 till vecka 39.

  Bikeparken

  I Bikeparken finns Jumplines, flowtrails, Pumptrack, MTB trail och en kids zone.

  Läs mer

  Mer information

  Vad roligt att du är intresserad av vårt MTB paket med guide. Här nedan hittar du mer information gällande cykling och boende.

  • Certifierad NMIG och EO-MTB steg 1 och 2 guide
  • Specialized stumjumpers-cykel med 1×12, hydrauliska bromsar och dropperpost, eller hardtails
  • Karta Lagunen Bikepark
  • Utbildning i teknik och stigcykling

  Pris
  Priset för själva guidningen och utrustning är 895 kr/pp för personer med vuxencykel (personer över 155 cm). Priset för personer under 155 cm är 595 kr/pp. Kostnad för valfritt boende tillkommer.

  Längd på tur
  3 timmar, ca 10 km + cykling i Bikeparken.

  Typ av cykel
  Är man 155 cm eller längre finns heldämpande cyklar. Cyklarna är specialized stumjumpers med 1×12, hydrauliska bromsar och dropperpost. Är man lite kortare finns det hardtails och barncyklar. Cyklarna är perfekta för denna typ av cykling och kommer att förhöja upplevelsen. Cykel ingår alltid när du bokar detta paket, du får dock ha med egen cykel om du vill.

  Våra guider
  Våra guider är utbildade och certifierade NMIG och EO-MTB steg 1 och 2. Alla guider är utbildade i akutvård i vildmark.

  Samling och tid
  Varje lördag vecka 17 – 30. Samling på Lagunens parkering kl 10.00.

  Vuxencyklar
  Specialized stumjumpers Alloy st 29″ Heldämpade cyklar i storlekarna M, L och XL – 1×12-växlad, Dropper (höj- och sänkbar sadel via ett reglage på styret), Hydrauliska skivbromsar.

  Stabila och trygga cyklar som tar dig säkert fram genom skogen

  Barn- och ungdomscyklar
  Till barn har vi också specialized-cyklar, men hardtail. Cyklarna blir ganska mycket tyngre med bakdämpning så barn cyklar med fördel på en hardtail.

  Husdjur?
  Självklart får din hund följa med till Lagunen! På Lagunen finns flera mysiga vandringsslingor som din hund kommer älska att utforska. Vill din hund bada? Inga problem, på Lagunen har vi en egen strand för våra fyrbenta vänner.

  De flesta stugor tillåter husdjur, men i några är det inte tillåtet med tanke på våra gäster med allergier. Därför är det bra att du meddelar oss ifall du har med dig husdjur, så att vi kan ge dig rätt stuga.

  Incheckning
  Bokar ni stuga så checkar in från kl 15:00 på ankomstdagen. Utcheckning sker senast kl 11:00 på avresedagen. Bokar ni campingtomt så checkar ni in 13.00 på ankomstdagen. Utcheckning sker senast 11.00 på avresedagen.

  Boka din resa idag!

  Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, paddla kajak på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott i en av våra Bergsbynstugor med havet som granne.

  För att boka gör du såhär:

   

  • Steg 1: Det första du gör är att nedan välja de datum du vill boka hos oss. Påbörja sedan bokningen. OBS... Se till att bokningen ligger över en lördag då guidningarna är.
  • Steg 2: Välj sedan boende typen du vill boka och tryck på boka.
  • Steg 3: Nu är det dags att fylla i alla uppgifter för din bokning och lägga till antal MTB paket du vill boka. Det kostar 895kr/person för alla som är längre än 155cm (vuxen). Och det kostar 595kr/person för alla under 155cm (barn).
  • Steg 4: Slutför bokningen.

  Boka MTB paketet idag!


  Lyxweekend med vinterbad

  Vinter på Lagunen

  Lyxweekend med vinterbad

  BOKA LYXWEEKEND

  Vinterbada på Lagunen

  Sjöbodarna på Lagunen bjuder på unika upplevelser. Alldeles intill bryggan och vattenbrynet hittar du våra vackra sjöbodar, byggda i klassisk bohuslänsk stil, som du kan hyra året om. Här är det extra härligt att vara på vintern, när frosten lägger sig över bryggan och sjöbodarna är som allra mysigast att vara i. Basta i Evas Sjöbod med utsikt över den krispiga viken, ät en god, privat middag framför den sprakande elden i kaminen i Malis Sjöbod och om du vågar, ta ett snabbt havsdopp ner i det iskalla vattnet innan du springer upp och värmer dig i vår vedeldade badtunna. Visst låter det härligt?

  Praktisk info

  Du har möjlighet att boka tre sjöbodar. Mali, den största av bodarna, här har du långbord och bänkar för tio till fjorton personer. Eva rymmer en vedeldad bastu med utsikt över havet, bryggan och badtrappan precis utanför. Bredvid Eva ligger Klara, som är ett omklädningsrum. På bryggdäcket står badtunnan. Plats för sex till åtta personer. Även den vedeldad.

  Tänk dig att på vinterkvällarna sitta i ett varmt bad och titta upp på en stjärnklar himmel. Du andas frisk, klar och kall luft samtidigt som slitna muskler återhämtar sig i det salta, varma och friska vattnet. Ta sedan ett dopp i havet – en kick för blodomloppet! Efter vinterbadet, bastandet och badtunnan avslutar ni kvällen i Malissjöbod där ni kan avnjuta en god middag framför brasan.

  Priser för bastu/badtunna/sjöbod:

  • Bastu: 595kr för 2 timmar
  • Badtunna + bastu: 2095kr kl 17.00 – 21.30
  • Sjöbod: 600kr kl 17.00 – 21.30

  Boka din lyxweekend idag!

  Ta med dig kompisgänget, familjen eller kollegorna och avnjut en lyxweekend med vinterbad. Bo på Lagunen, vinterbada i havet och njut av sjöbodarna precis vid havskanten.

  Priser boende:

  Husvagn/husbil: Pris från 300 kr/natten
  Stuga: Pris från 1 295 kr/natten

  BOKA NU

  Skicka en bokningsförfrågan

  Fyll datum för ankomst och hemresa:

   Välj boende

   Datum och tid för bastubokningen

   Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››Jag ger mitt samtycke!

   ...eller boka boende direkt!


   Julbord

   Äkta traditionellt julbord

   Julbord på Furholmen

   Boka julbordspaket

   Upplev julstämning i idyllisk skärgårdsmiljö!

   Möt julen i äkta skärgårdsmiljö! Upplev julstämningen i Strömstad och se Kosterhavet i den magiska vintertiden. Bo på Lagunen och följ med båten ut till Furholmen för ett klassiskt svenskt julbord i de mysiga sjöbodarna. Väl där njuter vi av bohuslänsk julmat och underhållning av Strömstads egen trubadur Fredrik Lundqvist, som framför traditionella julsånger och klassiska bohusvisor. Från Furholmen får du en fantastisk vy over skärgården och Strömstad som glimrar i fjärran. Välkommen att fira jul med oss!

   Detta ingår i paketet

   • Båttur från Lagunen – Avresa 18.00 från Lagunens brygga
   • Glögg och pepparkakor på båten
   • Klassiskt svenskt julbord med kaffe och efterrätt
   • Stort utbud av olika sorters inläggningar av sill & makrill
   • Underhållning med traditionella julsånger och bohusvisor
   • Båttur från Furholmen – Ankomst Lagunen ca 22.00

   Pris: 695kr per person

   Pris för valda boendet tillkommer.

   Såhär gör du för att boka

   Steg 1:
   Börja med att välja datumet du vill boka julbordet på. Påbörja sedan bokningen.
   Steg 2:
   Välj sedan boendetypen du vill boka och tryck på boka (OBS. datumen för bokningen är förinställda på boende fredag – söndag. Korrigera datumen om du vill lägga till dagar)
   Steg 3:
   Nu är det dags att fylla i alla uppgifter för din bokning och lägga till antal julbord du vill boka. Det kostar 695kr per person.
   Steg 4:
   Slutför bokningen.


   Midsommar på Lagunen

   Aktiviteter för hela familjen

   Midsommar på Lagunen

   Säkra din plats!

   Traditionellt midsommarfirande på Västkusten!

   På Lagunen kan du fira en äkta traditionell midsommar med familjen. På midsommar har vi dans kring midsommarstången, pyntning och resning av årets stång och det spelas såklart midsommarvisor på stranden under dagen. Ta på dig blomsterkransen, fram med jordgubbstårta och dansa några varv kring midsommarstången! En sommardag i världsklass.

   Vad händer på Lagunen i midsommar?

   Program:

   Måndag – Söndag 19 – 25:e juni
   Midsommar-uppdrag

   Måndag – Söndag 19 – 25:e juni
   Tipspromenad med frågor för vuxna och barn

   Onsdag 21:e juni
   12.00 – 16.30 Midsommar-bastu

   Fredagen 23:e juni
   10.00 – 12.00 Gemensam pyntning av årets midsommarstång. Alla gäster får delta!
   11.00 – 13.00 Midsommarkrans-bindning på Magasinets Terass. Biljett köps i receptionen (begränsat antal biljetter) 169kr per biljett. 
   13:45 – 14.30
    Resning och dans kring årets midsommarstång. Självklart står Fredrik Lundquist för musiken! Välkommen!
   14.45 – 16.00 Spelar Fredrik sommarvisor på stranden, sätt er på uteserveringen och njut av härlig musik. 
   20.00 – 23.00 Trubadurer spelar musik på restaurangen.

   Lördag 24:e juni
   11.00 – 15.00 Sandslottstävling på stranden
   20.00 – 23.00 Linda & The Gubbz – Livemusik på Lagunen Beach Bar

   Säkra din plats i midsommar!

   Hur vill du bo i midsommar?

   Upplev glamping i midsommar!

   Välkommen att glampa i midsommar! När du ska boka glamping så kan du välja mellan Canvas Camp, Ocean Camp och Wooden Camp. En naturnära upplevelse på västkusten!

   OBS… När du bokar en glamping i midsommar så måste du boka minst 2 sammanhängande nätter. Det är viktigt att du tänker på det när du söker på datum i onlinebokningen. 

   Boka Glamping

   Bo i stuga!

   Välkommen att bo i stuga på Lagunen i midsommar! Här finns stugor som passar alla! Våra stugor är utrustade med allt du och din familj kan tänkas behöva. Ta med familjen och upplev en äkta midsommar på västkusten!

   OBS… När du bokar en stuga i midsommar så måste du boka minst 3 sammanhängande nätter. Det är viktigt att du tänker på det när du söker på datum i onlinebokningen. 

   Boka Stuga

   Campa på Lagunen i midsommar!

   Välkommen att campa på Lagunen i midsommar! Här kan du bo med husbil, husvagn och tält. Du kan välja mellan vanliga grästomter med ström… Till exklusiva tomter med ström, vatten, avlopp och hårdgjord yta. Här finns något för alla i midsommar!

   När du bokar en camping i midsommar så kan du välja fritt antal nätter du vill boka. 

   Boka Camping

   Svenskt midsommarfirande är en av de mest älskade och traditionella högtiderna i Sverige. Det är en tid för familj och vänner att samlas och fira tillsammans i naturen.

   Äkta traditionellt midsommarfirande på västkusten!

   Välkommen till Lagunen Camping & Stugor i Strömstad – det perfekta stället att fira midsommar tillsammans med hela familjen!

   På fredagen den 23:e juni bjuder vi in alla våra gäster att delta i pyntningen av årets midsommarstång, en rolig och kreativ aktivitet för både stora och små. Efter det är det dags att resa stången och dansa runt den till musik av Fredrik Lundquist – en fantastisk upplevelse för hela familjen att uppleva svensk tradition på ett autentiskt sätt.

   På eftermiddagen kan ni njuta av den vackra naturen runt omkring oss medan ni lyssnar på Fredrik som spelar sommarvisor på stranden. Unna er en paus på vår uteservering där ni kan koppla av och ta in den fantastiska utsikten över havet samtidigt som ni njuter av härlig livemusik.

   Kvällen fortsätter med musikunderhållning av trubadurer på Lagunen Beach Bar – en perfekt avslutning på en fantastisk dag tillsammans med familj och vänner.

   Vi på Lagunen Camping & Stugor vet hur viktigt det är att erbjuda roliga och spännande aktiviteter för hela familjen, och det är precis vad vårt midsommarfirande handlar om. Kom och fira med oss och upplev en oförglömlig midsommar i naturen tillsammans med era nära och kära.

   Boka boende

   Vad kan du göra på Lagunen i midsommar?

   Utöver ert eget lilla midsommarpyntande och firande så finns det massa spännande och skoj för hela familjen att uppleva. Nedan ser du några av många aktiviteter du och familjen kan göra hos oss i midsommar!

   Spela äventyrsgolf

   Utmana familjen på en spännande runda äventyrsgolf! Vår vackra bana för äventyrsgolf ligger på Havssidan, precis intill Café Magasinet, med fantastisk utsikt över vattnet.

   Cykla i Bikeparken

   I Lagunen Bikepark finns möjligheter till en fartfylld midsommar! Här kan alla cykla och ha roligt, oavsett förkunskaper. Öva svängar eller hopp på teknikytan eller lär dig hur man får fart utan att trampa. Vill du glida ner i härliga mjuka svängar ska du ta testa flow banan. Här finns något för alla, en perfekt aktivitet för hela familjen.

   Grilla på våra grillplatser

   På Lagunen har vi ca 30 grillplatser och eldstäder samt en vedeldad pizzaugn. När du bor hos oss har du alltid tillgång till ved. En del av våra grillplatser hör ihop med ett visst boende. Om du tex bokar en campingtomt i Husbilsparken på Solsidan 1-14, har varje tomt sin egen eldstad med grillgaller.

   Ta en båttur i Kosterhavets nationalpark

   På Koster finns det massa möjligheter för en härlig dag för hela familjen. Cykla eller vandra i unik natur som bara går att uppleva just här. Ta ett midsommardopp på någon av alla badstränder. Efter en förmiddag full av aktivitet så finns det flera mysiga restauranger att koppla av och äta gott på. Vill du ta en sväng till Koster under din vistelse så finns det båtbiljetter att köpa i receptionen.

   Ät middag på Lagunen Kök och Bar

   Direkt vid strandkanten hittar du Lagunen Kök & Bar med fantastisk havsutsikt över viken. Här kan du njuta av god mat och dryck. Vad sägs om en härlig drink i solen? Eller en god räkmacka med räkor fångade i Kosterhavet? Till Lagunen Kök & Bar är alla välkomna, även våra fyrbenta vänner!

   Paddla SUP, kajak eller kanot

   Med SUP, kajak eller kanot kan du komma riktigt nära klippornas alla små gömställen i viken och utforska skärgården på egen hand. Kanske har du turen att få se en makrill snabbt simma förbi, eller en knubbsäl sticka upp huvudet ovanför vattenytan just när du passerar? Eller så stannar du i vattnet kring Lagunen och hör måsarnas skri på avstånd eller fångar dina egna, salta musslor längs med klippväggen intill bryggan.

   Se dig omkring på cykel

   Runt Lagunen och Strömstad finns några av Sveriges vackraste cykelleder och det finns mycket att upptäcka. Hyr din cykel på Lagunen och köp en båtbiljett till Koster i receptionen.

   LÄS MER

   Outdoor cooking

   Vi på Lagunen gillar att laga mat över öppen eld! Vill du lära dig mer om utomhusmatlagning inför din vistelse?

   Jag vill veta mer!

   Boka midsommar på Lagunen idag!


   MTB kurs i Bikeparken

   Varje lördag v. 17 - 39

   MTB kurs i Bikeparken

   BOKA MTB LÖRDAGAR

   Teknikkurs med guide på Lagunen

   Varje lördag från tidig vår till sen höst har du möjlighet att boka MTB cykling med guide under din vistelse. Vi cyklar i Lagunen Bikepark som är en spännande park med många möjligheter. Under denna guidade introduktion lär du dig hur du bäst tar kurvor på cykeln, hur du får fart genom att ”pumpa” cykeln, hur du ska placera dig på cykeln och massa mer. Häng med på ett fartfyllt äventyr i Bikeparken – varje lördag från tidig vår till sen höst!

   Detta ingår i paketet

   • Certifierad cykel guide/instruktör
   • Cykling i Lagunen Bikepark
   • Kurs i grundläggande teknik MTB cykling
   • Moderna heldämpande MTB cyklar – Specialized
   • Korvgrillning i Grilltemplet
   • Sadel med dropp
   • Hjälm och knäskydd

   Se schema för dagen

   Förkunskaper

   Inga förkunskaper i MTB cykling krävs, vår guide anpassar upplägget efter gruppen.

   Valfritt boende

   När du bokar denna MTB guidning så kan du välja boendet på Lagunen fritt. Du kan bo i stuga, glamping, husbil, husvagn eller tält.

   Säljperiod

   Detta upplägg går att uppleva från vecka 17 till vecka 39.

   Lagunen Bikepark

   I Bikeparken finns Jumplines, flowtrails, Pumptrack, MTB trail och en kids zone.

   Läs mer om Bikeparken

   Boka din resa idag!

   Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, paddla kajak på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott i en av våra Bergsbynstugor med havet som granne.

   Helen Sjöde Veerman

   Guide och ägare av Cykel och Salt AB

   ”Min passion för mountainbike har funnits där hela mitt liv. För mig är det magiskt att få cykla ut i skogen, leta upp de magiska platserna, de bästa stigarna och de solvarma klipporna. För mig är det lyx att kunna ta sig tid att stanna upp, lyssna till naturen och plocka en näve blåbär. Det är lyx för mig.

   Jag ser fram emot att få guida dig i Lagunen Bikepark! Hoppas vi möts snart, på cykelsadeln såklart!”

   Pris: 995kr per person
   Priset ovan avser guidning och cykel – Kostnad för valfritt boende tillkommer.

    

   Utrustning
   Det ingår lån av moderna heldämpade MTB cyklar – Specialized, samt hjälm och knäskydd.

    

   Hur ska jag klä mig?
   Cykling är en intensiv aktivitet och du kommer att svettas – så klä dig i oömma kläder. Följ lagerprincipen och undvik bomull närmast kroppen. En värmande tröja och regnjacka kan vara skönt under pauserna. Välj gärna skor med platt sula, de greppar bra på pedalerna. Hellre gamla basketskor än löpardojor alltså!

    

   Dåligt väder?
   Vi anpassar turen efter väderförhållandena men vi ställer generellt inte in annat än vid plötsligt, ymnigt snöfall.

    

   Vad lär du dig?
   Här är ett smakprov av de viktigaste och roligaste bitarna när man börjar cykla MTB:

   • Säkerhet
   • Vett och etikett
   • Grundläggande teknik
   • Grundläggande position på cykeln för balans, säkerhet och stabilitet.
   • Bromsteknik, vad de olika bromsarna gör, när du ska använda dem och tips för att nå den bästa bromsverkan.
   • Pumptrack – teknik och tips att pumpa sig fram utan att trampa
   • Flowbana – genomgång av grunderna i kurvteknik
   • Resterande tid anpassar guiden efter gruppens önskemål

   Skicka en bokningsförfrågan

   Fyll datum för ankomst och hemresa:

    Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

    Jag ger mitt samtycke!

    ...eller boka boende direkt!


    Kajakpaket med guide

    En saltstänkt upplevelse

    Kajakpaket i Kosterhavets nationalpark

    Boka boende

    Paddla kajak i Kosterhavet och bo på Lagunen

    Kajakpaddling på västkusten är en upplevelse alla borde få uppleva. Nu har du chansen att boka vårt kajakpaket! Du bor på Lagunen i valfritt boende och vår samarbetspartner Koster Adventures bidrar med kunskap och guidar er till den kompletta kajak-upplevelsen.

    Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och här finns Sveriges enda korallrev och havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Visst låter det härligt? Kanske får du sällskap av någon av nationalparkens många knubbsälar?

    GUIDAD KAJAKTUR RUNT TJÄLLESKÄREN

    Guidad kajaktur runt Tjälleskären (3-4 timmar)

    Vi paddlar över 2 vilda ostronbankar där vi enkelt når dem från kajakerna, efter ungefär en timmes paddlande går vi iland på lämplig plats där det bjuds på fika och tid för bad eller snorkling. Efter strandhugget paddlar vi hemåt Kyrkosund, förhoppningsvis ser vi säl på vägen. Turen är totalt 7-8 km beroende på dagens väder.

    Boendet och upplevelsen bokar du för sig via knapparna nedan:

    Boka boendeBoka kajakupplevelse

    Förkunskaper

    Ingen tidigare erfarenhet krävs men Du måste vara simkunnig.

    Fika

    På lämplig vacker plats bjuds det på hembakad fika.

    Incheckning

    Incheckning sker i receptionen från kl 15.00. Du får stugnyckel, bomkort, karta över närområdet och annan information ni behöver inför vistelsen.

    Transport

    Kosterbåtarna når du med en cirka 4 km lång gång- och cykelväg. Cykel finns att hyra på Lagunen om så önskas.

    Boka din resa idag!

    Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, paddla kajak på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott på Lagunen med havet som granne.

    Vilka är Koster adventures?

    Koster Adventures är ett familjeföretag på Sydkoster. Familjens vision är att så många som möjligt ska kunna få uppleva Kosterhavets Nationalpark på ett säkert och trevligt vis genom att paddla kajak i ett av världens bästa kajakvatten. Gustav är kajakguiden och surfaren som tar med er på en säker och härlig kajaktur. Är ni ett större sällskap följer Janne eller Agneta med som tailguide.

    Koster Adventures med Gustav, Janne & Agneta ser fram emot att ta hand om er och visa upp deras hemmiljö – Kosterhavets Nationalpark.

    Priset för själva kajakupplevelsen är 1200kr per person i en dubbelkajak. Utöver detta kommer kostnad för boendet ni väljer på Lagunen.

     

    Utrustning
    Kompletta stabila kajaker, skor, handskar, våtdräkt och flytväst under kajakturen.

    Hur ska jag klä mig?
    Att paddla kajak är en intensiv aktivitet och du kommer att svettas – så klä dig i oömma kläder. Vi rekommenderar kläder så som tights/träningskläder, badkläder undertill, tränings t-shirt och en eventuell vindjacka. Keps och solglasögon kan också vara bra att ha med. Tag med en varm tröja till fikastoppet.

    Vad händer vid för mycket vind?
    Vi anpassar turen efter väderförhållandena. Däremot så kan vi behöva ställa in turen om det blåser för mycket av rena säkerhetsskäl. Området vi paddlar i ligger en bit ut i Kosterarkipelagen och vädret kan därför skifta snabbt. Koster Adventures tar beslut utifrån deras bedömning av säkerhet. Om vi skulle behöva ställa in turen blir du som gäst återbetalad alla kostnader för själva kajakupplevelsen. Kostnader för boendet står kvar. Om detta skulle hända så tipsar vi såklart om andra aktiviteter ni kan göra på Koster eller runtom Lagunen.

    Medicinska tillstånd
    Som deltagare har du ett eget ansvar för ditt medicinska tillstånd. Meddela oss vid bokning samt guiden innan avfärd om du har några fysiska eller medicinska besvär.

    Vad är lägsta ålder på deltagare?
    Lägsta ålder på deltagare är 12år och bör då dela en dubbelkajak med målsman.

    Max och minst antal deltagare:
    Minsta antal deltagare – 4 personer
    Maxantal deltagare – 12 personer

    Säljperiod
    Detta paket går att boka från maj – september.

    Boka ditt boende här!


    Vi ordnar träffen

    Blev du festgeneral? Lugn, vi hjälper dig!

    Vi ordnar träffen!

    Boka ditt festpaket

    Få saker slår en fest i skärgården med husbilskompisarna eller föreningen, men vägen dit kan vara krånglig. Låt oss hjälpa dig ordna den ultimata festen eller träffen för just din grupp med vänner. Båtsafari, grillkväll eller kräftskiva för 150 personer – varje träff är unik men med vår erfarenhet och lokalkännedom kan vi lösa de flesta önskemål.

    På Lagunen har vi ordnat träffar för husbilsklubbar, veteranbilar, orkestrar, dykklubbar etc. Träffarna kan hållas året runt och i perioder ställer vi upp två stora partytält med plats för 120 – 130 sittande gäster. Med läget intill Kosterhavet kommer festen bli något ni sent kommer att glömma.

    Kontakta oss så skapar vi den perfekta träffen för er!

    Ingredienser i Festpaketet under våren och hösten

    • Evenemangstält med bord och stolar (120 – 130 pers)
    • Scen med PA-anläggning och mikrofon
    • Musikhögtalare
    • Badtunna på bryggan
    • Tillgång till sjöbodarna med bastu och öppen spis
    • Tillgång till grillstugan med öppen spis
    • Slottsgrill för matlagning
    • Båttur i Kosters skärgård
    • Vandring med guide på Koster
    • Besök i Kosterhavets Nationalpark och Naturum
    • Middag i Lagunen Kök & Bar
    • Eldkorgar och ved

    Boka din träff idag!

    Vi ser fram mot din förfrågan och återkommer inom kort. Har du några särskilda önskemål, skräddarsyr vi gärna en lösning som passar dig.

     Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

     Jag ger mitt samtycke!


     Vinter i husbilsparken

     1 november - 31 mars

     Vinter i Husbilsparken

     Boka din vinterplats

     Vår campingplats ligger strax intill Strömstad, direkt vid Kosterhavets början – en perfekt utgångspunkt för dagsturer längs västkusten. Passa på att vinterbada och tina sedan upp dig i vår bastu eller badtunna. Ta med dig vännerna och grilla uppe vid vindskyddet eller kom in i grillstugans värme. Älskar du som vi skaldjur kanske en räkfrossa med dopp i havet kan vara något? Våra sjöbodar passar perfekt för det.

     Områdena vi erbjuder för vintercamping har hårdgjorda ytor, antingen med asfalt eller grus. Du kan välja mellan Husbilsparken Solsidan, Husbilsparken Strand, Husbilsparken Terrass samt Rödspättan och Big Rig som även fungerar med husvagn. Vaktmästarna på Lagunen sköter snöröjningen och sandning hela vintern. Självklart är våra servicehus öppna och receptionen är bemannad året runt. När vår egen restaurang inte är öppen har vi också bra samarbeten med flera restauranger varifrån du kan beställa take away. Dessutom är räkorna och skaldjuren som bäst på vintern.

     Detta ingår Vinterplats-paketet

     När du inte nyttjar din husbil står den tryggt parkerad hos oss. Din personbil parkerar du på bekvämt avstånd från din campingtomt. Du behåller din husbilsplats under hela vinterperioden, från 1 november till 31 mars 2022/2023.

     • Gratis bokning av grillstugan med fri tillgång till ved
     • Två båtbiljetter till Kosterhavets nationalpark (fri avgångstid)
     • 1 november - 31 mars 2022/2023
     • Kostnad: 5 995 kr/plats (för hela perioden)
     • El tillkommer

     Boka din vinterplats idag!

     Det är klart att du ska uppleva vintercamping på västkusten! På Lagunen Camping & stugor kan du campa året runt med din husbil – perfekt om du vill se Bohuslän i vinterskrud.

      Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

      Jag ger mitt samtycke!