En saltstänkt upplevelse

Kajakpaket i Kosterhavets nationalpark

Boka boende

Paddla kajak i Kosterhavet och bo på Lagunen

Kajakpaddling på västkusten är en upplevelse alla borde få uppleva. Nu har du chansen att boka vårt kajakpaket! Du bor på Lagunen i valfritt boende och vår samarbetspartner Koster Adventures bidrar med kunskap och guidar er till den kompletta kajak-upplevelsen.

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och här finns Sveriges enda korallrev och havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Visst låter det härligt? Kanske får du sällskap av någon av nationalparkens många knubbsälar?

GUIDAD KAJAKTUR RUNT TJÄLLESKÄREN

Guidad kajaktur runt Tjälleskären (3-4 timmar)

Vi paddlar över 2 vilda ostronbankar där vi enkelt når dem från kajakerna, efter ungefär en timmes paddlande går vi iland på lämplig plats där det bjuds på fika och tid för bad eller snorkling. Efter strandhugget paddlar vi hemåt Kyrkosund, förhoppningsvis ser vi säl på vägen. Turen är totalt 7-8 km beroende på dagens väder.

Boendet och upplevelsen bokar du för sig via knapparna nedan:

Boka boendeBoka kajakupplevelse

Förkunskaper

Ingen tidigare erfarenhet krävs men Du måste vara simkunnig.

Fika

På lämplig vacker plats bjuds det på hembakad fika.

Incheckning

Incheckning sker i receptionen från kl 15.00. Du får stugnyckel, bomkort, karta över närområdet och annan information ni behöver inför vistelsen.

Transport

Kosterbåtarna når du med en cirka 4 km lång gång- och cykelväg. Cykel finns att hyra på Lagunen om så önskas.

Boka din resa idag!

Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, paddla kajak på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott på Lagunen med havet som granne.

Vilka är Koster adventures?

Koster Adventures är ett familjeföretag på Sydkoster. Familjens vision är att så många som möjligt ska kunna få uppleva Kosterhavets Nationalpark på ett säkert och trevligt vis genom att paddla kajak i ett av världens bästa kajakvatten. Gustav är kajakguiden och surfaren som tar med er på en säker och härlig kajaktur. Är ni ett större sällskap följer Janne eller Agneta med som tailguide.

Koster Adventures med Gustav, Janne & Agneta ser fram emot att ta hand om er och visa upp deras hemmiljö – Kosterhavets Nationalpark.

Priset för själva kajakupplevelsen är 1200kr per person i en dubbelkajak. Utöver detta kommer kostnad för boendet ni väljer på Lagunen.

 

Utrustning
Kompletta stabila kajaker, skor, handskar, våtdräkt och flytväst under kajakturen.

Hur ska jag klä mig?
Att paddla kajak är en intensiv aktivitet och du kommer att svettas – så klä dig i oömma kläder. Vi rekommenderar kläder så som tights/träningskläder, badkläder undertill, tränings t-shirt och en eventuell vindjacka. Keps och solglasögon kan också vara bra att ha med. Tag med en varm tröja till fikastoppet.

Vad händer vid för mycket vind?
Vi anpassar turen efter väderförhållandena. Däremot så kan vi behöva ställa in turen om det blåser för mycket av rena säkerhetsskäl. Området vi paddlar i ligger en bit ut i Kosterarkipelagen och vädret kan därför skifta snabbt. Koster Adventures tar beslut utifrån deras bedömning av säkerhet. Om vi skulle behöva ställa in turen blir du som gäst återbetalad alla kostnader för själva kajakupplevelsen. Kostnader för boendet står kvar. Om detta skulle hända så tipsar vi såklart om andra aktiviteter ni kan göra på Koster eller runtom Lagunen.

Medicinska tillstånd
Som deltagare har du ett eget ansvar för ditt medicinska tillstånd. Meddela oss vid bokning samt guiden innan avfärd om du har några fysiska eller medicinska besvär.

Vad är lägsta ålder på deltagare?
Lägsta ålder på deltagare är 12år och bör då dela en dubbelkajak med målsman.

Max och minst antal deltagare:
Minsta antal deltagare – 4 personer
Maxantal deltagare – 12 personer

Säljperiod
Detta paket går att boka från maj – september.

Boka ditt boende här!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn