En saltstänkt upplevelse

Kajakpaket med guide

BOKA KAJAKPAKET

Paddla kajak i Kosterhavet och bo på Lagunen

Kajakpaddling på västkusten är en upplevelse alla borde få uppleva. Nu har du chansen att boka vårt kajakpaket! Du får boende i våra fina Bergsbynstugor, båtbiljetter till Koster, tillgång till moderna kompletta kajaker och en härlig fikastund i naturen. Vår samarbetspartner Koster Adventures bidrar med kunskap och guidar er till den kompletta kajak-upplevelsen.

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och här finns Sveriges enda korallrev och havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Visst låter det härligt? Kanske får du sällskap av någon av nationalparkens många knubbsälar?

Detta ingår i paketet

 • Egen Kajakguide
 • Paddling i Kosterhavets Nationalpark
 • Modern komplett kajak
 • Lunch på en vacker plats i Kosterhavet
 • 2 övernattningar i våra fina Bergsbynstugor
 • Avresestäd
 • Sängkläder och handduk
 • Båtbiljetter till Koster
 • Våtdräkt, skor, handskar och flytväst

Klicka för att se schema

Förkunskaper

Ingen tidigare erfarenhet krävs men Du måste vara simkunnig.

Lunch

Lunch för kajakdagen ingår, du hämtar upp lunch-paketen på Kaffedoppet som ligger längs vägen till Kosterbåtarna.

Här hämtar du upp lunchen ››

Incheckning

Incheckning sker i receptionen från kl 15.00. Du får stugnyckel, karta över närområdet och annan information ni behöver inför vistelsen.

Transport

Kosterbåtarna når du med en cirka 4 km lång gång- och cykelväg. Cykel finns att hyra på Lagunen om så önskas.

Boka din resa idag!

Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, paddla kajak på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott i en av våra Bergsbynstugor med havet som granne.

Vilka är Koster adventures?

Koster Adventures är ett familjeägt kajakföretag på Koster. Familjens vision är att så många som möjligt ska kunna få uppleva Kosterhavets nationalparks alla bästa sidor, vilket man såklart bara upplever från en kajak. Janne är familjefar och är en av guiderna som kommer guida er i Kosterhavet. Om det inte är Janne som guidar er så är det sonen Gustav som håller i rodren för turen.

Gustav och Janne ser mycket fram emot att få visa upp deras ögonsten, Kosterhavet. Och ser fram emot att få guida dig och ditt sällskap!

Prisexempel 5 personer:
Från 1962 kr / person
Priset för paketet varierar beroende på prisperiod.
Detta ingår: 2 nätter i Bergsbyn, 5 personer, kajaker, guide, båtbiljetter, fika, avresestäd, sängkläder och handduk.

 

Prisexempel 4 personer:
Från 2110 kr / person
Priset för paketet varierar beroende på prisperiod.
Detta ingår: 2 nätter i Bergsbyn, 4 personer, kajaker, guide, båtbiljetter, fika, avresestäd, sängkläder och handduk.

Utrustning
Det ingår kompletta moderna 3-lagers kajaker i nedbrytningsbar plast. Ni får också låna skor, handskar och flytväst under kajakturen. I de kallare månaderna så som i maj och september så ingår också våtdräkt.

Hur ska jag klä mig?
Att paddla kajak är en intensiv aktivitet och du kommer att svettas – så klä dig i oömma kläder. Vi rekommenderar kläder så som tights/träningskläder, badkläder undertill, tränings t-shirt och en eventuell vindjacka. Keps och solglasögon kan också vara bra att ha med. Tag med en varm tröja till fikastoppet.

Vad händer vid för mycket vind?
Vi anpassar turen efter väderförhållandena. Däremot så kan vi behöva ställa in turen om det blåser för mycket av rena säkerhetsskäl. Området vi paddlar i ligger en bit ut i Kosterarkipelagen och vädret kan därför skifta snabbt. Koster Adventures tar beslut utifrån deras bedömning av säkerhet. Om vi skulle behöva ställa in turen gör vi det senast 24h innan, och du som gäst blir återbetalad alla kostnader för själva kajakdagen. Kostnader för boendet står kvar. Om detta skulle hända så tipsar vi såklart om andra aktiviteter ni kan göra på Koster eller runtom Lagunen.

Medicinska tillstånd
Som deltagare har du ett eget ansvar för ditt medicinska tillstånd. Meddela oss vid bokning samt guiden innan avfärd om du har några fysiska eller medicinska besvär.

Vad är lägsta ålder på deltagare?
Lägsta ålder på deltagare är 12år och bör då dela en dubbelkajak med målsman.

Max och minst antal deltagare:
Minsta antal deltagare – 4 personer
Maxantal deltagare – 12 personer

Säljperiod
Detta paket går att boka inom perioden: 1/5 – 31/9 2021

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll datum för ankomst och hemresa:

  Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

  Jag ger mitt samtycke!

  ...eller boka boende direkt!

  Ankomst
  Avresa