Sveriges enda marina nationalpark

Upplev kosterhavet med familjen

Boka paket

Lagunen ligger granne med Kosterhavets nationalpark som är Sveriges första marina nationalpark. Det 400 kvadratkilometer stora området med helt unika havs- och skärgårdsmiljöer är fantastiskt att uppleva tillsammans med barnen. Snorkla längs de utmärkta lederna, ge er ut på fågelskådning, vandra, fiska eller paddla kajak mellan Kosteröarnas klippor.

Detta ingår i paketet Kosterhavets äventyr

Ta med familjen på en weekend och bo på Lagunen med kosterhavet och skärgården som granne.

 • 2 nätter i Bergsbyn
 • Båtbiljetter till och från Koster
 • Entré till Naturum
 • Lunch (vid utflyktstillfället)
 • Avresestädning
 • Sängkläder och handduk
 • Tips på platser att besöka
 • Karta över Kosterhavets nationalpark

Båttider

Här kan du läsa mer om Kosterbåtarnas avgångar.

Hitta din avgång ››

Lunch

Lunch för dagen ingår, du hämtar upp lunch-paketen på Kaffedoppet som ligger längs vägen till Kosterbåtarna.

Här hämtar du upp lunchen ››

Incheckning

Incheckning sker i vår reception från kl 15.00. Du får stugnyckel, båt och entrébiljetter och annan information du behöver inför vistelsen.

Transport

Kosterbåtarna når du med en cirka 4 km lång gång- och cykelväg. Cykel finns att hyra på Lagunen om så önskas.

Boka din resa idag!

Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, vandra på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott i en av våra Bergsbynstugor med havet som granne. Visst låter det härligt?

Boka din resa idag!

Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, vandra på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott i en av våra Bergsbynstugor med havet som granne. Visst låter det härligt?

Pris och boende

Stugan ni bor i är mysig och smakfullt inredd, samtidigt som du har nära till sjöbodarna, stranden och skogen. Stugorna drivs av hållbar bergvärme och solceller, här sover man med ett gott miljösamvete. Stugan är ca 30 kvm och rymmer hela familjen. I stugan finns det två separata sovrum, ena med dubbelsäng och andra med enkelsäng och våningssäng. Stugan är också utrustad med kök, diskmaskin, micro, toalett och dusch samt allrum. Den egna uteplatsen är perfekt för en stund i solen.

Priset för paketet kan variera beroende på prisperiod.

Max 5 personer per stuga.

 

Prisexempel 5 personer:
Från 907kr / person
Priset för paketet varierar beroende på prisperiod.
Detta ingår: 2 nätter i Bergsbyn, 5 personer, båtresa t/r Koster, lunch, avresestäd, sängkläder och handduk, entré Naturum.

 

Prisexempel 4 personer:
Från 1021kr / person
Priset för paketet varierar beroende på prisperiod.
Detta ingår: 2 nätter i Bergsbyn, 4 personer, båtresa t/r Koster, lunch, avresestäd, sängkläder och handduk, entré Naturum.

 

Prisexempel 3 personer:
Från 1212 kr / person
Priset för paketet varierar beroende på prisperiod.
Detta ingår: 2 nätter i Bergsbyn, 3 personer, båtresa t/r Koster, lunch, avresestäd, sängkläder och handduk, entré Naturum.

Du når Kosterhavets nationalpark via huvudentrén Naturum Kosterhavet. Här finns kartor över Kosteröarnas vandringsleder, liksom en interaktiv utställning med filmer, foton och föremål. För barnen finns ett klappakvarium med några av Kosterhavets djur. Här finns också möjlighet till en guidad tur, kontakta Naturum direkt för bokning.

Är min hund välkommen?

Självklart är din Hund välkommen till Lagunen! Din hund kommer älska att springa runt i Kosterhavets Nationalpark och runtom Lagunen. När ni kommer hem efter en dag full av aktivitet så finns det ett hundspa på Lagunen där ni kan pyssla om er fyrbenta vän ordentligt!

När du bokar detta paket och har med dig hund så är det viktigt att du meddelar oss vid bokning, då vi har vissa stugor som är tillåtna med hund och vissa inte.

För vem passar detta paketet?

”Upplev Kosterhavet med familjen” passar aktiva familjer som vill göra något mysigt och roligt tillsammans! Ni kan förvänta er mycket frisk luft, vackra platser att besöka, roliga aktiviteter tillsammans, en mysig och rymlig stuga att bo i och helt enkelt en massa kvalitetstid med familjen!

Boka till bastu & badtunna?

Vill ni boka till Bastu, badtunna och sjöbod så kan ni det. Bastu & badtunna kostar 1200kr för en heldag om man bokar någon av dagarna sön – tor. Det kostar 1900kr för en heldag om man bokar någon av dagarna fre – lör.

Meddela oss vid bokning om du vill boka till bastu & badtunna, eller så bokar du till det själv i onlinebokningen.

Bokning av grillstugan

Du kan också boka till vår grillstuga under din vistelse. Perfekt för en mysig kväll med familjen efter en dag full av aktivitet.

Vill du boka grillstugan för kvällen så kostar det 500kr. Meddela oss vid bokning om du vill boka grillstugan.

Skicka en bokningsförfrågan

Vänligen fyll datum för ankomst och hemresa:

  Vänligen ge ditt samtycke till att din data lagras enligt de riktlinjer som anges i vår integritetspolicy och insamling av personuppgifter. Läs mer här››

  Jag ger mitt samtycke!

  ...eller boka boende direkt!

  Ankomst
  Avresa
  Vuxna Från 12 år
  Barn 2-12 år