Varje lördag v. 17 - 39

MTB-paket med guide

Ett fartfyllt äventyr på cykeln

BOKA PAKETET

Vad får man uppleva?

Du får uppleva boende precis vid havet, Strömstads skärgård och dagar fyllda med aktiviteter. På cykeldagen kommer vi att ha roligt på cykeln i Bikeparken, på stigen och på hällarna. Nivån anpassas efter deltagarna och alla kommer att få slipa på sin teknik. Under tre timmar får du upptäcka tre olika miljöer för MTB, där granithällarna är det som gör cyklingen i Bohuslän så unikt. Vi anpassar takten, men du kommer att bli svettig. Vi testar naturliga hinder och utmanar oss själva i Bikeparken. Häng med på ett fartfyllt och roligt äventyr!

Vad får man lära sig?

Vi utvecklar din teknik i mountainbike och stigcykling.

Vi går igenom:
 • Position på cykeln och hur du använder droppern
 • Bromsteknik
 • Hur man absorberar ett hinder
 • Hur man växlar på bästa sätt
 • Pumpteknik
 • Dropteknik
 • Svängteknik
 • Vett och etikett

Nivå

Detta paket är blå nivå, vilket innebär att du förväntas ha lite erfarenhet av MTB och stigcykling.

Förkunskaper

Det är bra om du har cyklat lite MTB innan och känner dig trygg på cykeln. Guiden kommer att anpassa upplägget efter gruppen.

Valfritt boende

När du bokar denna MTB guidning så kan du välja boendet på Lagunen fritt. Du kan bo i stuga, glamping, husbil, husvagn eller tält.

Säljperiod

Detta upplägg går att uppleva från vecka 17 till vecka 39.

Bikeparken

I Bikeparken finns Jumplines, flowtrails, Pumptrack, MTB trail och en kids zone.

Läs mer

Mer information

Vad roligt att du är intresserad av vårt MTB paket med guide. Här nedan hittar du mer information gällande cykling och boende.

 • Certifierad NMIG och EO-MTB steg 1 och 2 guide
 • Specialized stumjumpers-cykel med 1×12, hydrauliska bromsar och dropperpost, eller hardtails
 • Karta Lagunen Bikepark
 • Utbildning i teknik och stigcykling

Pris
Priset för själva guidningen och utrustning är 895 kr/pp för personer med vuxencykel (personer över 155 cm). Priset för personer under 155 cm är 595 kr/pp. Kostnad för valfritt boende tillkommer.

Längd på tur
3 timmar, ca 10 km + cykling i Bikeparken.

Typ av cykel
Är man 155 cm eller längre finns heldämpande cyklar. Cyklarna är specialized stumjumpers med 1×12, hydrauliska bromsar och dropperpost. Är man lite kortare finns det hardtails och barncyklar. Cyklarna är perfekta för denna typ av cykling och kommer att förhöja upplevelsen. Cykel ingår alltid när du bokar detta paket, du får dock ha med egen cykel om du vill.

Våra guider
Våra guider är utbildade och certifierade NMIG och EO-MTB steg 1 och 2. Alla guider är utbildade i akutvård i vildmark.

Samling och tid
Varje lördag vecka 17 – 30. Samling på Lagunens parkering kl 10.00.

Vuxencyklar
Specialized stumjumpers Alloy st 29″ Heldämpade cyklar i storlekarna M, L och XL – 1×12-växlad, Dropper (höj- och sänkbar sadel via ett reglage på styret), Hydrauliska skivbromsar.

Stabila och trygga cyklar som tar dig säkert fram genom skogen

Barn- och ungdomscyklar
Till barn har vi också specialized-cyklar, men hardtail. Cyklarna blir ganska mycket tyngre med bakdämpning så barn cyklar med fördel på en hardtail.

Husdjur?
Självklart får din hund följa med till Lagunen! På Lagunen finns flera mysiga vandringsslingor som din hund kommer älska att utforska. Vill din hund bada? Inga problem, på Lagunen har vi en egen strand för våra fyrbenta vänner.

De flesta stugor tillåter husdjur, men i några är det inte tillåtet med tanke på våra gäster med allergier. Därför är det bra att du meddelar oss ifall du har med dig husdjur, så att vi kan ge dig rätt stuga.

Incheckning
Bokar ni stuga så checkar in från kl 15:00 på ankomstdagen. Utcheckning sker senast kl 11:00 på avresedagen. Bokar ni campingtomt så checkar ni in 13.00 på ankomstdagen. Utcheckning sker senast 11.00 på avresedagen.

Boka din resa idag!

Välkommen till Lagunen och Kosterhavet, paddla kajak på natursköna leder med magiska vyer, koppla av med nära och kära och sov sedan gott i en av våra Bergsbynstugor med havet som granne.

För att boka gör du såhär:

 
 • Steg 1: Det första du gör är att nedan välja de datum du vill boka hos oss. Påbörja sedan bokningen. OBS... Se till att bokningen ligger över en lördag då guidningarna är.
 • Steg 2: Välj sedan boende typen du vill boka och tryck på boka.
 • Steg 3: Nu är det dags att fylla i alla uppgifter för din bokning och lägga till antal MTB paket du vill boka. Det kostar 895kr/person för alla som är längre än 155cm (vuxen). Och det kostar 595kr/person för alla under 155cm (barn).
 • Steg 4: Slutför bokningen.

Boka MTB paketet idag!

Ankomst
Avresa
Vuxna Från 12 år
Barn 2-12 år