Åk på dagsutflykt

Se mer av västkusten

Med Lagunen som utgångspunkt är det lätt att utforska Bohuslän och västkusten. Möt de mysiga fiskestäderna, de magiska hällristningarna, de livliga shoppingstråken i storstäderna och de hisnande upplevelserna på äventyrsparkerna. Kom riktigt nära havslivet i skärgården och om du vågar – se Bohusläns norra vinge från ovan! Här finns något för alla, oavsett om du letar efter häftig natur, gastronomiska upplevelser, genuin historia eller stadens puls.

Kom till receptionen så hjälper vi dig att planera ditt äventyr på västkusten!

Gilla oss på Facebook!

Följ vår Facebooksida och håll dig uppdaterad med vad som händer på Lagunen.

Runskrift på en häll.

Världsarvet i Tanum

I Tanum finns några av världens mest spektakulära historieberättare, de flera tusen år gamla hällristningarna. De är så ovanligt många och välbevarade att de finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. Besök Vitlycke Museum och hällristningarna i naturen runt omkring, även du som har besökt dem innan har alltid något nytt att upptäcka här.

vitlyckemuseum.se

Bild på ett stort kattdjur tagen från Nordens ark.

Nordens Ark

Nordens Ark är en spännande upplevelse för hela familjen. I djurparken jobbas det hårt för att bevara utrotningshotade djur och under den 3 km långa vandringsleden genom parken finns utrymme för lek, fika och bus. Missa inte att klappa på djuren i Lantgården och var med när rovdjuren ska matas!

nordensark.se 

Bild på skylten Naturum Kosterhavet ett fantastiskt besöksmål för campinggästen i Bohuslän.

Naturum Kosterhavet

Skärgården och Kosterhavet bjuder på upplevelser i absolut världsklass. Utanför Lagunen finns Sveriges första marina nationalpark att upplevas både på land och till havs. Ta del av Klappakvariet, guidningar och strandaktiviteter på Naturum, Sydkoster och missa inte snorkellederna!

Daftöland med sina borgar

Daftöland

En äventyrspark precis runt hörnet! Daftöland har öppet varje dag under sommaren och erbjuder massor med skoj för alla åldrar. Inte mindre än 17 åkattraktioner finns här, bland annat Flumride, Sagoslott och Radiobilar som är storfavoriter bland barnen. Perfekt när de yngre är sugna på ett riktigt äventyr!

daftoland.se

Lisebergsingången med pariserhjulet i bakgrunden.

Göteborg och Liseberg

På bara 1,5 timme med bil når du Göteborg, den mysiga staden med storstadens puls. Ett hisnande roligt besök på Liseberg får du bara inte missa! I Göteborg finns även oslagbar shopping med trendiga butiker för mode och inredning, och när du blir trött i benen finns det många mysiga restauranger och caféer att vila dig på.

liseberg.se

Solnedgång över det idylliska Bohuslän med dess klippor, båtar och semesterfirare.

Bohusläns idylliska städer

Ett besök i Bohusläns idylliska småorter och städer är ett mysigt avbrott när du vill komma bort en stund. Grebbestad, Fjällbacka, Smögen och Lysekil är bara några av alla underbara städer att utforska. Dessa gamla fiskelägen är blivit otroligt populära orter för såväl kändisar som lokala boende och de bär på fascinerande historier om Bohuslän, fiskesamhället och livet på den karga, vackra kusten.

vastsverige.com

Bild på byggnad efter solnedgång tagen från en av Lagunens bryggor.

Furholmen

Med båt från Norra hamnen i Strömstad tar du dig lätt ut till Furholmen på bara några få minuter. En riktig skärgårdsidyll! På sommaren är detta ett populärt badställe som lockar badsugna såväl som restauranggäster. Lika idylliskt är här på vintern med de vackra julborden.

furholmen.com

Översikt över hus nere vid vattnet.

Halden och Fredrikstens Fästning

På bara en kort bilresa norrut når du Halden och Fredrikstens Fästning i Norge, en mycket trevlig liten hamnstad väl värt ett besök. I Halden kan man strosa på bryggan, kika in i små mysiga butiker och inte minst besöka fästningen. Utsikten över staden från berget är slående!

visitoestfold.com

Båthamn för besökare i Bohuslän.

Bohusläns Museum

Är du intresserad av historia eller bara vill lära dig lite mer om Bohuslän, är Bohusläns Museum i Uddevalla ett måste. Här får du höra de spännande historierna om hur fiskarsamhället fungerade, hur de hårda arbetsdagarna på sjön gick till och upptäcka dåtidens verktyg och redskap.

bohuslansmuseum.se

Bild på en upplyst jättestor stad.

Oslo

På bara en dryg timmes bilresa norrut från Lagunen når du Oslo, Norges huvudstad. Oslo är en livlig och mycket vackert belägen stad längst in i Oslofjorden med allt du kan tänkas behöva: shopping, restauranger och mysiga promenadstråk. Vigelandsparken, Aker brygge, Karl Johans gate och slottet är bara några exempel på måsten!