Vår historia

Från bondgård till camping

Vår historia tar oss ända tillbaka till 50-talet, när Lagunen fortfarande var en bondgård. Här levde kvinnan Mali på det jordbruk som varit del av Bohusläns arv i århundraden. Men här skulle snart födas en dröm om att förvandla den gamla bondgården till en verklig oas för campinggäster.

Det blev en bondpojke och en frisör som förverkligade sin dröm här, föräldrar till Pelle Olausson som idag driver Lagunen. Bondgården byggdes om och sedan 50-talet har Lagunen varit en populär campingplats som växt år efter år, älskad av såväl turister som lokalbefolkningen. Och vårt bohuslänska arv gör sig väl påmind än idag. Ta till exempel en extra titt på våra sjöbodar Mali, Eva och Klara nästa gång du är här – döpt efter betydelsefulla kvinnor från vår historia.

Vår historia

I över 60 år har vår campingplats varit en populär semesterort i Bohuslän.

Läs mer

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att skapa en fantastisk upplevelse för våra gäster.

Läs mer

Press

Hitta allt vårt pressmaterial med fakta, bilder och logotyper här.

Läs mer

Jobba hos oss

Läs mer om karriärmöjligheter på Lagunen.

Läs mer

Lagunen stories

Här kan du läsa mer om betydelsefulla platser och byggnader på Lagunen.

läs artiklar

Om vårt miljöarbete

På Lagunen tar vi ansvar för miljön och den Bohuslänska naturen omkring oss.

Läs mer

Bo på västkusten året om

På Lagunen kan du bo på Västkusten året om. Här ser du Kosterhavet under alla årstider: det skimrande ljuset på våren, de saltdoftande vindarna på sommaren, höstens mäktiga vågor och vinterns krispiga frosttäcke över viken. På Västkusten hittar du alltid något att göra, oavsett när på året du längtar efter upplevelser utöver det vanliga. På Lagunen har du nära att upptäcka Bohusläns alla små smultronställen och här bor du bekvämt på dina villkor.