Vårt miljöarbete

Vårt miljöarbete

Vi värnar om Bohusläns miljö

För Lagunen är det självklart att värna om Bohusläns miljö. Det är viktigt för oss att både människor, djur och natur på Lagunen och i Bohuslän mår bra och respekteras. Därför kan du känna dig trygg med att vi på Lagunen tar ansvar för att störa miljön så lite som vi kan och aktivt jobbar för att minska vår klimatpåverkan varje dag.

Stugor med solpaneler

När du bor på Lagunen, gör du det under mer hållbara former. Våra stugor i Bergsbyn har vi satsat på att göra extra hållbara för att värna om miljön och ta vara på energin på Lagunen. Terrass-stugorna i Bergsbyn är försedda med solpaneler på taket som producerar miljövänlig el året runt. Elen från solpanelerna går bland annat till luftvärmepumpen i stugan, som värmer huset när det är kallt och fläktar skönt under sommaren. Hållbart och miljövänligt!

  • Vi är självförsörjande på el i alla våra stugor och rum.
  • Vi har monterat 432 paneler.
  • Vi har en installerad effekt på 132 kW.
  • Vi tillverkar ca 125.000 kwh per år.
  • Vår lokala elproduktion motsvarar en årsförbrukning på 12 moderna villor.

Lagunen producerar förnybar el!

Lagunen är självförsörjande på el i alla våra stugor och rum och totalt har vi monterat 432 paneler. Vår lokala elproduktion motsvarar en årsförbrukning på 12 moderna villor. Nedan kan du se vad vi producerar just nu, under veckan och under året.

Hållbar bergvärme

Nedanför berget finner du våra standardstugor i Bergsbyn som drivs av hållbar bergsvärme. Även våra servicehus 1 och 2 drivs av bergvärme, som på ett hållbart sätt ser till att du slipper frysa när du borstar tänderna och kan ta en varm dusch när du behöver. En del av våra servicehus får även sitt varmvatten av solen – med solfångare på taket värms vattnet upp miljövänligt och du kan duscha med gott samvete.

Basta och bada

Boka en dag för avkoppling med dina nära och kära, och njut av bastubad precis vid havet.

Läs mer

Grillväder?

På Lagunen kan du välja mellan flera olika grillplatser, alla i vacker miljö nära skog och hav.

Läs mer

Bo på västkusten året om

På Lagunen kan du bo på Västkusten året om. Här ser du Kosterhavet under alla årstider: det skimrande ljuset på våren, de saltdoftande vindarna på sommaren, höstens mäktiga vågor och vinterns krispiga frosttäcke över viken. På Västkusten hittar du alltid något att göra, oavsett när på året du längtar efter upplevelser utöver det vanliga. På Lagunen har du nära att upptäcka Bohusläns alla små smultronställen och här bor du bekvämt på dina villkor.