Outdoor

Upptäck Kosterhavet.
Unik natur och frihetskänsla.

Känn den salta doften från hav och tång när du vandrar på Kosteröarna. Upplev det stilla lugnet av att glida fram i kajak i Strömstads skärgård mellan kobbar och skär. Låt den kittlande känslan i magen gripa tag i dig när du susar fram genom de grönklädda tallskogarna och grusstigarna på öarna i Kosterhavet. Norra Bohuslän, Kosterhavet och Strömstad bjuder på outdooraktiviteter du inte hittar någon annanstans. Välkommen att uppleva vår fantastiska natur!

Outdoor i Bohuslän

Cykla på klippiga kustremsor och hoppa mellan ö till ö på din mountainbike, paddla kajak med det salta vattnet som stänker omkring dig och vandra i ett helt unikt landskap som bjuder på karg bohusgranit, böljande ljunghedar och gnistrande, släta stenhällar. Vilken friluftsaktivitet vill du prova på?

Kajakpaddling

Att paddla kajak i Kosterhavet och Sveriges enda marina nationalpark är något alldeles speciellt. Det salta vattnet, de häftiga vågorna och de klippiga öarna bjuder på unika naturupplevelser.

LÄS MER
Tre personer cyklar.

Mountainbike

Vid Kosterhavet har du den marina nationalparken ständigt närvarande när du cyklar på granitklädda öar, klippiga kustremsor, nedför bergsknallar och genom lummiga tallskogar.

LÄS MER

Vandring

I norra Bohuslän vandrar du genom fantastisk natur. Vandra på öarna i Kosterhavet, på Kuststigen, Bohusleden eller någon av många andra utmärkta vandringsleder.

LÄS MER

Upplev Bohuslän från Lagunen

Alldeles vid vattenbrynet, i en klippig vik vid Kosterhavets början, hittar du Lagunen Camping & Stugor. Härifrån har du ett perfekt läge när du vill uppleva äventyr i norra Bohuslän. I Strömstad kan du njuta av både tallskog och det salta Kosterhavet, och på andra sidan havet väntar Norge bara en kort båttur bort för den som vill göra en dagstur. På Lagunen Camping & Stugor står naturen och miljön i centrum, oavsett om det handlar om att vi bygger våra stugor med solceller på taket eller de naturupplevelser vi rekommenderar till våra gäster att prova på. Upplev det naturnära västkusten hos oss!

Bo i stuga nära naturen

Våra stugor i Bergsbyn drivs av solceller på taket, ett bekvämt och miljövänligt boende.

LÄS MER

Njut av salta bad från bryggan

Ta ett uppfriskande dopp från bryggan och värm dig sedan i vår bastu och badtunna.

LÄS MER

Upptäck skaldjurskok

I Malis sjöbod hjälper vi dig att duka upp med nykokta, färska skaldjur från Kosterhavet.

LÄS MER

Ät på våra smultronställen

I Strömstad och Kosterhavet finns många bra restauranger och mysiga caféer.

LÄS MER

Miljö och hållbarhet

För Lagunen är det självklart att värna om Bohusläns miljö. Därför kan du känna dig trygg med att vi på Lagunen tar ansvar för att störa miljön så lite som vi kan och aktivt jobbar för att minska vår klimatpåverkan varje dag.
LÄS MER

Grilla året runt

På Lagunen Camping & Stugor finns flera grillplatser att använda när du vill njuta av en härlig grillmiddag oavsett väder. Grilla korv vid vindskyddet med utsikt över Starekilen, ordna en BBQ i grillstugan eller grilla på stranden.
LÄS MER

Outdoor på västkusten från Lagunen Camping & Stugor

Från Lagunen Camping & Stugor i Strömstad har du ett toppenläge när du vill uppleva friluftsliv och aktiviteter outdoor på västkusten! Kom till Bohuslän när du vill cykla, vandra och paddla kajak vid Kosterhavet i Strömstad. I norra Bohuslän finns utmärkta vandringsleder såsom Bohusleden och Kuststigen och du kan också vandra på Nordkoster och Sydkoster. Paddla kajak i Sveriges enda marina nationalpark i saltstänkt vatten mellan bohusgranit, kobbar och skär. Cykla mountainbike på klippiga öar i Kosterhavet, träna teknik i Lagunen Bike Park, cykla genom lummig tallskog och bestig Björnerödspiggen på mountainbike. Välkommen att upptäcka aktiviteter outdoor på västkusten.