Cykla på Västkusten

Cykling när den är som bäst

Att cykla på västkusten ger dig möjlighet att uppleva den unika skärgården i sin helhet. Kosteröarna och den marina nationalparken bjuder på MTB cykling över granitklippor, genom lummiga bokskogar och ljunghedar. Här finns också många härliga mil att tillryggalägga på landsvägscykel för den som vill pusha sig till max –  samtidigt som du ser vyerna förändras och upplever den vackra Bohuslänska naturen.

Turförslag

Välj en utmanande och varierande cykelrunda på landsvägscykel eller upplev ett fartfyllt äventyr med din mountainbike. Vår filosofi med cyklingen är inte att man ska bråttom. Med sin landsvägscykel kan man stanna och njuta av kultur eller historia. Med MTB- cykeln kan man testa lite olika tekniska spår. Cykla och må bra – så har vi tänkt när vi designat våra turförslag.

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.