Cykelvägen till Idefjorden!

LVG Krokstrand

Boka boende direkt

På asfalt och grus genom Bohusläns inland

Bohusläns norra inland bjuder på många härliga mil och upplevelser med både asfalt och grus. Den vackra naturen blandas med kultur och historia. Det finns också flera små vägar som leder in till vårt vackra grannland Norge. En spännande gränsövergång är Vassbotten. Där passerar även Bohusleden och där hittar du Bohusläns högsta vattenfall, Älgafallet.

Det här får du se och uppleva!

Bohusläns norra inland är underskattat. De flesta kommer till Strömstad för sol och bad. Som cyklist märker man det, då det inte är många bilar på de här vägarna.

Den här turen bjuder på ett böljande landskap med storskog och sjöar, och toppas med ett fantastiskt fjordlandskap. Du cyklar längs Idefjorden med Norge på andra sidan vattnet. Som sig bör vid en fjord är det också stora höjdskillnader. Lårmusklerna får en chans att bevisa sin styrka. Den här turen bjuder också på både kultur och historia – Hällristningar på gårdarna Massleberg och Jörlov, tangon i Krokstrand, stenhuggarepokens landmärken, segelskutorna som förr seglade in i fjorden, lastades med sten och seglade med nyhuggen gatsten till Argentina. Turen avslutas med att passera Blomsholms Säteri och cykelbanan längs Strömsvattnet in mot Strömstad.

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Genom sin längd och höjdskillnader är det en utmanande runda. Tar man god tid på sig klarar de flesta den.

Ungefärlig tid

Uppmätt längd är 59 km. Ett kort parti i mitten bjuder på en klättring på 120 höjdmeter.

Längd

Räkna med en heldag med matsäck och fika. Är du erfaren och vill träna ca 3h.

Markering

Finns inga markeringar, men du cyklar på etablerade, men lågtrafikerade vägar. Använd en app och ladda ner GPX-filen.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.