Aktiviteter på västkusten

Upplev västkusten hela året

För många är västkusten förknippat med sommaren, men vi vet hur mycket som finns att uppleva hela året. Varje årstid har sin unika charm. Njut av sommarens havsbad, lek i vattnet och lata dagar på stranden, eller ta en välbehövlig paus i vardagen under höst, vinter eller vår. Lagunen är perfekt när du vill komma iväg på en weekendresa hela året och oavsett om du söker avkoppling, ett spännande äventyr, en helg med vännerna eller en mysig get-away på tu man hand, ger Bohuslän dig ett oförglömligt minne. Vad sägs om båtturer i juli, skaldjur i oktober, bastubad i december eller golf i april?

Det finns alltid något att göra

På Lagunen finns det alltid något att göra. Med havet och skogen precis utanför dörren är Norra Bohuslän den perfekta destinationen för en aktiv semester. Här finns något för alla, stora som små. Stanna på Lagunen, upptäck stadspulsen i Strömstad eller utforska Bohusläns smultronställen – du bestämmer ditt äventyr.

Vandra på Kosteröarna

Paketpris 2 personer från
1890 kr


Bo på Lagunen och upptäck Kosteröarna i höst! Med vårt vandringspaket får ni båtbiljetter, kartor och beskrivningar av vandringslederna på Kosteröarnas fantastiska naturreservat.
LÄS MER

Strandexkursion

Följ med en marinbiolog från Tjärnö marina laboratorium på strandexkursion! Vi kommer tillsammans med hjälp av håvar, hinkar och vattenkikare upptäcka det spännande livet vid Lagunens strandkant.

Höstlov på Lagunen

Välkommen till Lagunen på höstlov! Här finns aktiviteter och avkoppling för hela familjen. Cykla, vandra, fiska hummer, grilla korv vid vindskyddet och samla familjen i grillstugan med en kopp varm choklad. Avsluta dagen med en härlig stund i vår bastu och badtunna efter ett uppfriskande dopp i havet!

Ordna din träff

Att vara med på en träff med sin husbilsklubb, sin förening eller sitt kompisgäng är alltid väldigt kul. Men att vara ansvarig för träffen är inte alltid det enklaste. Men var lugn. Vi hjälper dig. Vi ordnar din träff!

Tre män badar badtunna bara några meter ifrån havsvattnet.

Basta & bada

Upptäck vår härliga bastu och badtunna på Malis brygga! Ren avkoppling med fantastisk utsikt över viken.

Vandra på västkusten

Bohusläns häftiga natur är fantastisk att upptäcka på en av många vandringsleder.

Expedition Bohuslän

Expedition Bohuslän tar dig med på spännande äventyr på västkusten. Upplev Bohusläns häftiga djur på hav och land, följ med ut i skärgården och lär dig mer om Bohusläns fascinerande historia och kultur.

Båtluffa i Bohuslän

Utforska västkusten på en båtluff! På sommaren kan du åka båt ut i skärgården direkt från Lagunens brygga, där du lätt tar dig till Strömstad och Kosteröarna och vidare till hela Bohuslän.

Tre barn med solglasögon sticker ut sina huvuden ur bilfönstret.

Åk på en dagsutflykt

Från Lagunen har du ett perfekt läge att göra en dagsutflykt.

Biking Strömstad

Fart och fläkt på mountainbike! Upptäck nya Lagunen Bikepark, färdig 2019 men möjlig att testa redan nu. Vi bygger en cross country-bana, en dirt track-bana och en pump track-bana, perfekt för alla barn och ungdomar som älskar snabbhet och spänning!

Personer väntar på att gå ombord på båten som ska ta dem ut i Kosterhavet på västkusten nära Strömstad.

Följ med på en båttur

Upptäck Kosterhavet och Bohusläns spännande kust med båtturer direkt från Malis brygga. Avgångar flera gånger i veckan under sommaren.

För barn

Lagunen passar perfekt för hela familjen! Upptäck hur mycket skoj Lagunen har att erbjuda för de yngre.
LÄS MER

Håll koll på allt som händer

Följ vår Facebooksida och håll koll på evenemang och aktiviteter på Lagunen och i Strömstad när just du är här.
LÄS MER

Se dig omkring på västkusten

Med Lagunen som utgångspunkt är det lätt att se dig omkring på västkusten och utforska hela Bohuslän med närområden. Här finns något för alla, oavsett om du letar efter häftig natur, gastronomiska upplevelser, genuin historia eller stadens puls.

Kusten med sina berg och klippor och de mystiska skogarna är en guldgruva för dig som vill klättra, vandra och cykla genom det Bohuslänska landskapet. Bara ett stenkast från Lagunen hittar du Tanums Världsarv, där historiska berättelser inristade i bohusgraniten än idag fascinerar och förundrar. Skärgården bjuder på upplevelser i absolut världsklass. Testa själv att upptäcka Kosterhavets öar från kanoten nästa gång du är här.

Med närheten till Bohusläns pittoreska städer – Strömstad, Grebbestad, Fjällbacka och Smögen för att nämna några – har du alltid en dagsutflykt nära till hands. Söker du storstadspulsen når du Göteborg city och äventyren på Liseberg på bara ett par timmar. Åt andra hållet, når du istället Norge och Oslo på bara 1,5 timme från Strömstad. Så – vad väntar du på?