Dagsutflykt på hjul

Cykelpaket Koster!

Cykeln tar du med ombord

Lagunen ligger drygt 3km från den levande staden Strömstad, som har både puls och idyll året runt. Det bästa sättet att ta sig från Lagunen ut till Koster, är med cykel och cykelbanan tar dig säkert hela vägen från Lagunen in till Norra hamnen där Kosterbåtarna går.

Hoppa av båten på Sydkoster!

När du bokar vårt cykelpaket så ingår cykel och båtbiljetter till dig och cykeln. Den kommer du att ha stor glädje av när du ska uppleva Kosteröarna. Väl på Koster kan du kliva av vid vilken brygga du vill. Vi rekommenderar att kliva av på någon av Sydkosters tre bryggor. Därifrån kan du sedan ta dig via grusvägar till alla delar av ön. Här kan du få god mat och många fantastiska minnen. Vill du åka över till den norra ön – Nordkoster, cyklar du till Långegärde och parkerar cyklarna och tar antingen linfärjan eller någon av de stora båtarna. Du väljer själv vilka båtavgångar du väljer att ta, det kan vara bra att kolla innan hur båtarna går dagen du planerar utflykten.

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Det är en lätt cykling med många stopp.

Ungefärlig tid

Ön är inte stor. Cyklar du över ön och fram och tillbaka till Lagunen blir det ca 10km.

Längd

Den här turen ska du planera som en hel dag.

Markering

Finns inga markeringar för cykellederna på Koster. Men det är svårt att cykla vilse.

Cykelpaket Koster!

När du bokar boende på Lagunen så har du möjlighet att boka till vårt cykelpaket. Paketet innebär att du utöver boendet bokar en cykel och båtbiljetter till Koster, en biljett till dig och en till cykeln. Du får också bra kartmaterial och tips på vart du ska cykla på Koster och i Strömstad. Fördelen med paketet är att du enkelt kan ta dig in till Strömstad och ut till Koster utan att du behöver tänka på vart du ska ställa bilen, eller vart du ska köpa båtbiljetter. Priset för paketet är 349kr.

För att boka gör du såhär:
  • Steg 1: Det första du gör är att påbörja bokningen genom att klicka på "boka nu" nedan.
  • Steg 2: Välj sedan boende typen du vill ha och tryck på boka.
  • Steg 3: Nu är det dags att fylla i alla uppgifter för din bokning och lägga till antal cykelpaket du vill boka. Det kostar 300kr per person.
  • Steg 4: Slutför bokningen.
Boka nu!