Dagsutflykt på hjul

Cykelpaket Koster!

Cykelpaket Koster!

När du bokar boende på Lagunen så har du möjlighet att boka till vårt cykelpaket. Paketet innebär att du utöver boendet bokar en cykel och båtbiljetter till Koster, en biljett till dig och en till cykeln. Du får också bra kartmaterial och tips på vart du ska cykla på Koster och i Strömstad. Fördelen med paketet är att du enkelt kan ta dig in till Strömstad och ut till Koster utan att du behöver tänka på vart du ska ställa bilen, eller vart du ska köpa båtbiljetter. Priset för paketet är 349kr.

För att boka gör du såhär:
  • Steg 1: Det första du gör är att påbörja bokningen genom att klicka på "boka nu" nedan.
  • Steg 2: Välj sedan boende typen du vill ha och tryck på boka.
  • Steg 3: Nu är det dags att fylla i alla uppgifter för din bokning och lägga till antal cykelpaket du vill boka. Det kostar 300kr per person.
  • Steg 4: Slutför bokningen.
Boka nu!

Upptäck natursköna Kosteröarna!

Bli förälskad i Sveriges västkustpärla – Kosteröarna, belägna i hjärtat av Kosterhavets Nationalpark. Denna unika skärgård bjuder på en makalös kombination av orörd natur, kristallklart hav och en rik biologisk mångfald. Kosteröarna består av två huvudöar, Sydkoster och Nordkoster, vilka är hem till idylliska fiskebyar, pittoreska landskap och en fredlig atmosfär.

Cykla i Harmoni med Naturen: Utforska öarnas charmiga vägar och stigar på cykel. Med vårt paket erbjuder Lagunen Camping & Stugor en unik chans att uppleva öarnas natursköna rutter, där varje sväng avslöjar nya, andlöst vackra vyer. Cyklingen är anpassad för alla åldersgrupper och konditionsnivåer, vilket gör det till en perfekt aktivitet för familjer, par eller ensamresenärer.

Ett Paradis för Naturälskare: Kosterhavets Nationalpark är Sveriges första marina nationalpark och ett sant paradis för naturälskare. Här kan du njuta av rika marina livet, vandra längs med vackra kuststigar och kanske även få syn på några av de sällsynta arter som gör Kosterhavet till sitt hem.

Mat och Kultur: Missa inte möjligheten att smaka på lokala delikatesser och uppleva den genuina kustkulturen. Kosteröarna erbjuder en mängd små caféer och restauranger där du kan avnjuta färsk fisk och skaldjur, direkt från havet.

Svårighetsgrad

Det är en lätt cykling med många stopp.

Ungefärlig tid

Ön är inte stor. Cyklar du över ön och fram och tillbaka till Lagunen blir det ca 10km.

Längd

Den här turen ska du planera som en hel dag.

Markering

Finns inga markeringar för cykellederna på Koster. Men det är svårt att cykla vilse.

Hoppa av båten på Sydkoster!

När du bokar vårt cykelpaket så ingår cykel och båtbiljetter till dig och cykeln. Den kommer du att ha stor glädje av när du ska uppleva Kosteröarna. Väl på Koster kan du kliva av vid vilken brygga du vill. Vi rekommenderar att kliva av på någon av Sydkosters tre bryggor. Därifrån kan du sedan ta dig via grusvägar till alla delar av ön. Här kan du få god mat och många fantastiska minnen. Vill du åka över till den norra ön – Nordkoster, cyklar du till Långegärde och parkerar cyklarna och tar antingen linfärjan eller någon av de stora båtarna. Du väljer själv vilka båtavgångar du väljer att ta, det kan vara bra att kolla innan hur båtarna går dagen du planerar utflykten.

Ladda ner GPX-fil