Hyr cykel

Upptäck västkusten på cykel

Få ställen är så bra att upptäcka på cykel som västkusten. Cykeln är perfekt när du vill ta med hela familjen på en härlig semester och se både blåsiga hav, kala klippor, smala skogsstigar och pittoreska småstäder på samma gång. På Lagunen kan du både hyra cykel och upptäcka Bohuslän, köra ett race på banan i cykelparken och vara med på träningar tillsammans med Strömstad CK.

Hyr din cykel på Lagunen

Din citycykel hyr du enkelt på Lagunen. Cykeluthyrningen hittar du i receptionen, kom in så hjälper vi dig att planera ditt äventyr.

Såhär hyr du en cykel:

  1. Gå in i receptionen och välj antal cyklar som du vill hyra.
  2. Efter betalning och signering av avtal får du en hjälm och nyckel till din cykel.
  3. Lås upp cykeln, på med hjälmen och njut av din cykeltur.
  4. Lämna tillbaka din cykel, lås den och lämna nyckel och hjälm i receptionen.
  • 1 dag – 200kr

Lagunens tips

Runt Lagunen och Strömstad finns några av Sveriges vackraste cykelleder och det finns mycket att upptäcka. Hyr din cykel på Lagunen och köp en båtbiljett till Koster i receptionen. Cykla med utsikt över havet och vackra vyer in till Strömstad och Kosterbåten. Ta med cykeln på färjan ut till Kosteröarna och njut av de salta dofterna och spana efter sälar, eller upptäck fastlandets natursköna cykelleder och Strömstads smultronställen. På kvällen tar du båten tillbaka till Strömstad, och cyklar i solnedgången tillbaka till Lagunen.

Tyvärr har inte Västtrafik lyckats utveckla sina båtar att hantera det ökade cyklandet i samhället. Därför kan de inte på varje tur garantera plats för din cykel. Men om man undviker de mest populära avgångarna på morgonen mellan 09-11 under högsommaren, brukar det inte vara några problem. Om man besöker öarna under den bästa tiden, dvs vår och höst, är det aldrig några problem.

Under tiden väntar vi på att Västtrafik ska utveckla sina produkter, så att de anpassas efter omvärldens utveckling.

Bikepark Mini

Vår unika cykelbana på Solsidan är särskilt populär bland våra yngre gäster och här går det undan. Med pumpteknik tar du dig snabbt runt banan och ju mer du trycker till med cykeln, desto snabbare går det. Alla som vill är välkomna att köra med sin cykel eller kickbike, så länge hjälmen är på och hänsyn visas mot varandra. Testa farten, öva på tricks, hoppa över pucklarna eller ta bara ett hisnande ärevarv runt banan!

Grenserittet

Sugen på en utmaning? Mountainbiketävlingen Grenserittet arrangeras en gång varje år. I år, 2021 går loppet av stapeln 20 – 21 augusti. Med start i Strömstad och målgång i Halden i Norge lockar det populära loppet såväl svenskar och norrmän som turister! Genom skog och mark i åtta mil går loppet och väl i mål är det en stor folkfest.

Läs mer om Grenserittet här »

Aktiviteter för hela familjen!

På Lagunen finns det alltid något att göra. Kolla in våra förlag på vad du och familjen kan hitta på under er vistelse hos oss.

Jag vill veta mer!

MTB cykling med guide

Ta med familjen till Lagunen för en härlig naturupplevelse på cykeln. I paketet ingår cykel, guide, boende, städ och lunch.

LÄS MER om paketet

Se dig omkring på västkusten

Med Lagunen som utgångspunkt är det lätt att se dig omkring på västkusten och utforska hela Bohuslän med närområden. Här finns något för alla, oavsett om du letar efter häftig natur, gastronomiska upplevelser, genuin historia eller stadens puls.

Kusten med sina berg och klippor och de mystiska skogarna är en guldgruva för dig som vill klättra, vandra och cykla genom det Bohuslänska landskapet. Bara ett stenkast från Lagunen hittar du Tanums Världsarv, där historiska berättelser inristade i bohusgraniten än idag fascinerar och förundrar. Skärgården bjuder på upplevelser i absolut världsklass. Testa själv att upptäcka Kosterhavets öar från kanoten nästa gång du är här.