Expedition Bohuslän

Äventyr på västkusten

Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? I Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken. Välkommen till Expedition Bohuslän!

I Bohuslän finns massor av spännande saker att upptäcka, för både stora och små. Expedition Bohuslän tar med dig på en häftig resa genom västkustens hav, klippor, skogar och sjöar.
Läs mer om Expedition Bohuslän hos Västsverige.com >>

Foto: Erik Edvardsson © Nordens Ark

Havets hus

Spana på riktiga hajar, klappa sjöstjärnor och lär dig mer om havets spännande värld.

LÄS MER

Nordens Ark

Snöleopard, varg, får, getter och kanin är bara några djur du kan besöka på Nordens Ark.

LÄS MER

Kosterhavets nationalpark

Sveriges första marina nationalpark med över 12.000 arter under och över vattenytan.

LÄS MER

Vitlycke museum

Se hällristningarna och lär dig mer om det spännande livet på bronsåldern vid detta världsarv.

LÄS MER

Outdoor

Från Lagunen Camping & Stugor har du perfekt läge för outdoor-aktiviteter i Bohuslän. Paddla kajak i Kosterhavet eller ge dig ut på någon av många cykel- och vandringsleder med oslagbar natur.
LÄS MER

För grupper och träffar

Samla vännerna och håll era träffar på Lagunen. Här skapar ni en härlig semester som passar hela gruppen. Vi hjälper er att ordna er vistelse.
LÄS MER

Upplevelser i Bohuslän

Upptäck alla upplevelser i Expedition Bohuslän. På Lagunen Camping & Stugor i Strömstad finns massor att göra och du har nära till alla spännande äventyr. Klappa på djur, se Kosterhavet och Strömstad skärgård på riktigt nära håll eller lär dig mer om Bohusläns kultur och historia – vad vill du uppleva i Bohuslän?