Expedition Bohuslän

Äventyr på västkusten

Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? I Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Välkommen till Expedition Bohuslän!

I Bohuslän finns massor av spännande saker att upptäcka, för både stora och små. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken. Expedition Bohuslän tar med dig på en häftig resa genom västkustens hav, klippor, skogar och sjöar.

Läs mer om Expedition Bohuslän hos Västsverige.com >>

Havets hus

Spana på riktiga hajar, klappa sjöstjärnor och lär dig mer om havets spännande värld.

Lär mer ››

Nordens Ark

Snöleopard, varg, får, getter och kanin är bara några djur du kan besöka på Nordens Ark.

Läs mer ››

Kosterhavets nationalpark

Sveriges första marina nationalpark med över 12.000 arter under och över vattenytan.

Läs mer ››

Vitlycke museum

Se hällristningarna och lär dig mer om det spännande livet på bronsåldern vid detta världsarv.

Läs mer ››

Aktiviteter för hela familjen!

På Lagunen finns det alltid något att göra. Kolla in våra förlag på vad du och familjen kan hitta på under er vistelse hos oss.

Jag vill veta mer!

MTB cykling med guide

Ta med familjen till Lagunen för en härlig naturupplevelse på cykeln. I paketet ingår cykel, guide, boende, städ och lunch.

LÄS MER om paketet

Upplevelser i Bohuslän

Upptäck alla upplevelser i Expedition Bohuslän. På Lagunen Camping & Stugor i Strömstad finns massor att göra och du har nära till alla spännande äventyr. Klappa på djur, se Kosterhavet och Strömstad skärgård på riktigt nära håll eller lär dig mer om Bohusläns kultur och historia – vad vill du uppleva i Bohuslän?