Grillplatserna pÄ Lagunen

Grilla pÄ Lagunen

PÄ Lagunen gillar vi att grilla. Allra bÀst blir det över öppen eld. DÀrför har vi fler Àn 30 olika eldstÀder, du kan anvÀnda. Alla som bor i vÄra GlampingtÀlt och Husbilsparken pÄ Solsidan har egna eldstÀder pÄ sin egen uteplats. VÀlkommen till Lagunen och laga mat över öppen eld.

Grillstugan

Med inspiration frÄn den svenska fjÀllvÀrlden skapade vi Grillstugan. Den ligger pÄ berget ovanför Husbilsparken pÄ Solsidan. NÀr du tÀnt upp i den öppna spisen kan du slÄ dig ner pÄ ekbÀnkarna vid lÄngbordet. BÄde bord och bÀnkar har vi tillverkat frÄn ekar som vuxit sig starka pÄ Lagunens marker.

Tallterassen

Tallterassen ligger pÄ lagunens marker, en bit i storskogen i riktning mot Lagunen Bikepark. HÀr kan du uppleva en magisk utsikt över inloppet i Starekilen. De vindpinade tallarna splittrar kvÀllens sista solstrÄlar lÄngt fram i kvÀllningen. Eldstaden och grillplatsen har sÀllskap av ett lÀckert vindskydd, som vÄra eminenta vaktmÀstare har skapat för dig. Veden du eldar med, har de ocksÄ huggit.

Pizzaugnen pÄ GrillplatÄn

En vedeldad pizzaugn, dĂ€r du grĂ€ddar din egen favoritpizza – det lĂ„ter vĂ€l fantastiskt?! I receptionen kan du lĂ„na en pizza-spade och en borste. TvĂ„ viktiga verktyg för att göra den bĂ€sta pizzan i vĂ€rldshistorien!

Grillberget vid sjöbodarna

Med solen i vÀster och sjöbodarna i öster, slÄr du dig ner vid eldstaden som ligger precis ovanför TrÀlbryggan och lÀngst ut pÄ Makrillen. HÀr hittar du det perfekta stÀllet att grilla en KÀsekrainer med nÄgra sockriga marshmallows till efterrÀtt.

Grilltemplet i Lagunen Bikepark

Vid Lagunen Bikepark sÄgade vi ner nÄgra tallar. Efter att vi barkat av tallarna, placerade vi dem i var sitt hörn. NÀr vi byggt ett golv och snickrat ett tak, satte vi in eldstaden. NÀr man stÄr nere i Bikeparken, ser det ut som ett tempel. VÄrt eget grilltempel!

GrillplatÄn pÄ Solsidan

HÀr har du bÀsta möjligheten att sitta lÀnge pÄ kvÀllen, njuta av solnedgÄngen och samtidigt höra brasan spraka. Braspannan du eldar i Àr upphÀngd i tre kÀttingar. HÀr kan du ocksÄ hÀnga upp kaffepetter koka dig en riktig kopp. Eller varför inte prova att poppa popcorn. FrÄga i receptionen, om du kan lÄna popcorngrytan.

Outdoor cooking

Mat som Àr lagad utomhus, över öppen eld blir alltid godast. Kolla in vÄra tips pÄ outdoor cooking och ta del av ett av vÄra favoritrecept.

Jag vill veta mer!

MTB cykling med guide

Ta med familjen till Lagunen för en hÀrlig naturupplevelse pÄ cykeln. I paketet ingÄr cykel, guide, boende, stÀd och lunch.

Boka paketet

Glamping med eget utekök

Sommaren 2021 har vi premiĂ€r för vĂ„ra tvĂ„ Glamping alternativ – Canvas Camp och Wooden Camp. NĂ€r du bor i nĂ„gon av de hĂ€r fantastiskt hĂ€ftiga och udda boendena, har du alla möjligheter att upptĂ€cka det bĂ€sta med Outdoor Cooking. Varje GlampingtĂ€lt och TrĂ€tĂ€lt Ă€r utrustat med ett eget utomhuskök. DĂ€r hittar du allt frĂ„n en oljig popcorn-gryta, sotig kaffekokare och vĂ„ffeljĂ€rn. Allt kan du anvĂ€nda pĂ„ den egna eldstaden som tillhör din stuga eller tĂ€lt.

LĂ€s mer om glamping