Grillplatserna på Lagunen

Grilla på Lagunen

På Lagunen gillar vi att grilla. Allra bäst blir det över öppen eld. Därför har vi fler än 30 olika eldstäder du kan använda. Alla som bor i våra Glampingtält och Husbilsparken på Solsidan har egna eldstäder på sin egen uteplats. Välkommen till Lagunen och laga mat över öppen eld.

Grillstugan

Med inspiration från den svenska fjällvärlden skapade vi Grillstugan. Den ligger på berget ovanför Husbilsparken på Solsidan. När du tänt upp i den öppna spisen kan du slå dig ner på ekbänkarna vid långbordet. Både bord och bänkar har vi tillverkat från ekar som vuxit sig starka på Lagunens marker.

Tallterassen

Tallterassen ligger på lagunens marker, en bit i storskogen i riktning mot Lagunen Bikepark. Här kan du uppleva en magisk utsikt över inloppet i Starekilen. De vindpinade tallarna splittrar kvällens sista solstrålar långt fram i kvällningen. Eldstaden och grillplatsen har sällskap av ett läckert vindskydd, som våra eminenta vaktmästare har skapat för dig. Veden du eldar med, har de också huggit.

Pizzaugnen på Grillplatån

En vedeldad pizzaugn, där du gräddar din egen favoritpizza – det låter väl fantastiskt?! I receptionen kan du låna en pizza-spade och en borste. Två viktiga verktyg för att göra den bästa pizzan i världshistorien!

Grillberget vid sjöbodarna

Med solen i väster och sjöbodarna i öster, slår du dig ner vid eldstaden som ligger precis ovanför Trälbryggan och längst ut på Makrillen. Här hittar du det perfekta stället att grilla en Käsekrainer med några sockriga marshmallows till efterrätt.

Grilltemplet i Lagunen Bikepark

Vid Lagunen Bikepark sågade vi ner några tallar. Efter att vi barkat av tallarna, placerade vi dem i var sitt hörn. När vi byggt ett golv och snickrat ett tak, satte vi in eldstaden. När man står nere i Bikeparken, ser det ut som ett tempel. Vårt eget grilltempel!

Grillplatån på Solsidan

Här har du bästa möjligheten att sitta länge på kvällen, njuta av solnedgången och samtidigt höra brasan spraka. Braspannan du eldar i är upphängd i tre kättingar. Här kan du också hänga upp kaffepetter koka dig en riktig kopp. Eller varför inte prova att poppa popcorn. Fråga i receptionen, om du kan låna popcorngrytan.

Outdoor cooking

Mat som är lagad utomhus, över öppen eld blir alltid godast. Kolla in våra tips på outdoor cooking och ta del av ett av våra favoritrecept.

Jag vill veta mer!

MTB cykling med guide

Ta med familjen till Lagunen för en härlig naturupplevelse på cykeln. I paketet ingår cykel, guide, boende, städ och lunch.

Boka paketet

Glamping med eget utekök

Sommaren 2021 har vi premiär för våra två Glamping alternativ – Canvas Camp och Wooden Camp. När du bor i någon av de här fantastiskt häftiga och udda boendena, har du alla möjligheter att upptäcka det bästa med Outdoor Cooking. Varje Glampingtält och Trätält är utrustat med ett eget utomhuskök. Där hittar du allt från en oljig popcorn-gryta, sotig kaffekokare och våffeljärn. Allt kan du använda på den egna eldstaden som tillhör din stuga eller tält.

Läs mer om glamping