Cykla över Svinesundsbron!

Bike the Bridge

Boka boende direkt

Landsvägscykling i två länder

Landsvägscykling i norra Bohuslän är idealiskt när man cyklar österut och korsar gränsen till Norge. De asfalterade vägarna in mot gränsen har lite trafik och när du kommer över i Norge har du väldigt bra asfalt. Böljande jordbruksmark, blandas med fjordlandskap och stad. På hemvägen passerar du över den legendariska Svinesundsbron.

Cykla över bron!

Det är inte varje dag man får chans att uppleva två gränsövergångar på en cykeltur. På den här långturen är milen nästan delade mellan Sverige och Norge. Du startar från Lagunen och via Skee trampar du dig i ostlig riktning, rundar Idefjorden och passerar gränsen. Väl inne i Norge bjuds du på härliga vyer när du cyklar norrut längs Idefjorden med riktning Halden. I Halden kan det passa bra med en god lunch nere vid hamnen. På vägen hem mot Sverige passerar du den klassiska Svinesundsbron och handelsområdet med samma namn. Innan du kommer tillbaka till Lagunen passerar du Strömstad.

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Det här är en lång och krävande runda med många höjdmeter.

Ungefärlig tid

Här cyklar du lite mer än 90 km och ska arbeta dig mer än 1000 höjdmeter.

Längd

Planera en hel dag och en tidig start. Packa mat och dricka.

Markering

Finns inga markeringar, och du cyklar på asfalterade vägar. Använd en app och ladda ner GPX-filen.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.