Stigcykling till Norge!

Grenserittet träningsrunda

Boka boende direkt

Mountainbiking i två länder

Har du anmält dig till Grenserittet och vill träna, eller vill återuppleva rutten med vänner och familj? Få en härlig cykeltur genom norra Bohuslän och avsluta med ett besök i Halden. Områdena runt Strömstad bjuder på en stor rikedom av olika möjligheter att cykla mountainbike. Det är både storskog med slingriga stigar och öppet hav där underlaget är klipporna och graniten. För bästa upplevelsen och för att hitta alla guldkornen rekommenderar vi dig att boka en guide.

Grenserittet - en klassisk MTB tävling!

Grenserittet är en MTB-tävling som startar i Strömstad och har målgång i Fredrikstens fästning i Halden. Tävlingen arrangeras i slutet av augusti varje år. Den här rutten är inte helt identisk med den faktiska tävlingssträckan över 80 km då den är en knapp mil kortare jämfört med när det är tävling. Turen bjuder på singeltracks, grus och asfalt. Rutten är inte så tekniskt komplicerad, men fjordlandskapet gör att höjdmetrarna tar ut sin rätt i lårmusklerna. Det är en härlig känsla att avsluta på historiska Fredrikstens fästning, där Karl den XII utkämpade sin sista strid

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Det här är en lång och krävande runda med många höjdmeter.

Ungefärlig tid

Här cyklar du lite mer än 70 km och ska arbeta dig mer än 1000 höjdmeter.

Längd

Planera en hel dag och en tidig start. Avsluta med lunch på bryggan i Halden och besök på fästningen.

Markering

Finns inga markeringar. Du cyklar på stigar, grus- och asfaltsvägar. Använd en app och ladda ner GPX-filen.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.