Ta cykeln till stan

Cykelbanan till Strömstad

Boka boende direkt

Lugn cykling vid havet

Lagunen ligger drygt 3km från den levande staden Strömstad, som har både puls och idyll året runt. Det bästa sättet att ta sig in till Strömstad är med cykel. Oavsett om du ska ta en skärgårdsbåt till Koster eller bara njuta av det staden har att erbjuda. Cykelbanan tar dig säkert hela vägen från Lagunen in till staden. Har du inte din egen cykel med dig hyr du en på Lagunen.

Cykla och köp en påse räkor i fiskehamnen!

Efter en behaglig cykeltur öppnar havet upp sig och framför dig har du inloppet till Strömstad. På sommaren är det en livlig båttrafik, när både svenska och norska fritidsbåtar hittar till vår stad. Passagerarbåtarna från Sandefjord och Koster som anlöper hamnen flera gånger om dagen hela året.

Första stoppet på den här turen är Fiskehamnen. Här är det perfekt att ta sig helt ut på piren och titta på räktrålarna. Sedan köper du med dig en påse räkor som du kan avnjuta på en brygga lite senare. Andra sevärdheter som du cyklar förbi är de gamla gränderna i Bukten, Socitetshuset skagerack, strandpromenaden runt Laholmen osv. Vår cykeltur tar sedan en sväng längs Strömsvattnet och Kärleksudden och vänder tillbaka ner mot staden på Galärvägen, där Karl den XII drog sina 12 galärfartyg genom skog och över sjö, upp till Idefjorden.

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Det är en lätt cykling med många stopp.

Ungefärlig tid

Att cykla den tar inte särskilt lång tid, men då missar man god mat, kultur och historia.

Längd

Den här rutten är uppmätt till knappt 15 km.

Markering

Finns inga markeringar. Använd en app eller karta. Ibland kan det vara bra att led cykeln.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.