Familjecykling för badsugna

Norra badrundan

Boka boende direkt

Cykla och bada norr om Strömstad

Lagunen ligger drygt 3km från den levande staden Strömstad, som har både puls och idyll året runt. Cykelbanan från Lagunen tar dig in till Staden på ett säkert och lättvindigt sätt. Norr om Strömstad hittar du fantastiska stränder och upplevelser.

Badrundan norr om Strömstad

Temat för den här cykelturen är att bada på olika ställen norr om Strömstad. Samtidigt får du chansen att upptäcka en del av staden som i normala fall inte drar till sig de stora strömmarna av besökare. När du cyklat på cykelbanan in till Strömstad kan det vara lagom att ta sitt första dopp. Vid Röudden som ligger mitt emot småbåtshamnen i Kebal, hittar du härliga klippor och en badbrygga.

Turen fortsätter sedan in viken och leder dig ut till SPA-Hotellet. Där kan det vara lagom med något att äta eller dricka. Därifrån fortsätter du på vägen över golfbanan och kommer efter några kilometer fram till Seläterbadet, som bjuder på en härlig sandstrand. Dags för bad nummer två!

Kronjuvelen bland badplatser norr om Strömstad är Capri. Det blir det sista och tredje badet på den här cykelturen, som passar hela familjen. Nu kan du i ditt eget tempo följa slingan genom Strömstad och tillbaka till Lagunen.

Öppna GPX-fil

Svårighetsgrad

Det är en lätt cykling med många stopp.

Ungefärlig tid

Planera för att det här tar 4-5 timmar. Då hinner du bada på varje ställe.

Längd

Längden på den här turen är 26 km. Den har inga större höjdskillnader.

Markering

Finns inga markeringar. Ladda ner GPX-filen till din favorit-app.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.