Landsvägscykling i Strömstad!

LVG Träningsrundan 40 km

Boka boende direkt

Träningsrunda med bara asfalt

När du bara vill cykla landsväg och asfalt är det bäst att titta norr om eller öster om Strömstad. Ett självklart mål för många som cyklar landsväg här, är att korsa gränsen till Norge. Det är ju inte varje dag man cyklar i två olika länder. Kvaliteten på asfalten varierar, men är överlag väldigt god. När man cyklar in i Norge blir underlaget i regel ännu bättre. För den som är sugen på en lite längre tur, finns det många fina utflyktsmål.

Gamla E6 bjuder på långa härliga partier

Den här rundan är i första hand designad som en träningsrunda med bra asfalt, utan några specifika sevärdheter. Turen börjar norrut mot Strömstad och genom innerstaden. När du passerat centrum viker den av österut, för att vid brandstationen återigen gå i nordlig riktning.

Efter en knapp mil viker den av österut igen och du kör under E6an för att ta gamla E6 tillbaka söderut. Innan Skee, viker den av lite inåt landet, för att sedan fortsätta på gamla E6. Väl framme i Vik, efter ca 3 mil viker du av norrut igen, för att sedan komma tillbaka till Lagunen.

Öppna GPX-fil

Svårighetsgrad

En relativt enkel runda. Det som kan bli en utmaning är vindarna.

Ungefärlig tid

Vi använder den här rutten i vårt Triathlon och det är ganska exakt 40 km.

Längd

Helt beroende på hur tränad du är. Med en snitthastighet på 25km/h kör du den på ca 1,5h.

Markering

Finns inga markeringar, och du cyklar på asfalterade vägar. Använd en app och ladda ner GPX-filen.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.