[:sv]

Dagsutflykt på hjul

Cykla till Koster!

Boka boende direkt

Cykeln tar du med ombord

Lagunen ligger drygt 3km från den levande staden Strömstad, som har både puls och idyll året runt. Det bästa sättet att ta sig från Lagunen ut till Koster, är med cykel och cykelbanan tar dig säkert hela vägen från Lagunen in till Norra hamnen där Kosterbåtarna går.

Hoppa av båten på Sydkoster!

Cykeln tar du, mot en extra avgift, med dig ombord på båten. Den kommer du att ha stor glädje av när du ska uppleva Kosteröarna. När du har din egen cykel kan du kliva av eller på vid vilken brygga du vill. Du vill kliva av på någon av Sydkosters tre bryggor. Därifrån kan du sedan ta dig via grusvägar till alla delar av ön. Här kan du få god mat och många fantastiska minnen. Vill du åka över till den norra ön – Nordkoster, cyklar du till Långegärde och parkerar cyklarna och tar antingen linfärjan eller någon av de stora båtarna.

Har du inte din egen cykel med dig hyr du en på Lagunen. Tänk på att under sommaren kan det vara många som vill ut till öarna – välj därför en tidigare avgångstid. Och glöm inte badkläder!

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Det är en lätt cykling med många stopp.

Ungefärlig tid

Ön är inte stor. Cyklar du över ön och fram och tillbaka till Lagunen blir det ca 10km.

Längd

Den här turen ska du planera som en hel dag.

Markering

Finns inga markeringar för cykellederna på Koster. Men det är svårt att cykla vilse.

Cykelpaket Koster!

När du bokar boende på Lagunen så har du möjlighet att boka till vårt cykelpaket. Paketet innebär att du utöver boendet bokar en cykel och båtbiljetter till Koster, en biljett till dig och en till cykeln. Du får också bra kartmaterial och tips på vart du ska cykla på Koster och i Strömstad. Fördelen med paketet är att du enkelt kan ta dig in till Strömstad och ut till Koster utan att du behöver tänka på vart du ska ställa bilen, eller vart du ska köpa båtbiljetter. Priset för paketet är 300kr.

För att boka gör du såhär:
  • Steg 1: Det första du gör är att scrolla ned på sidan till bokningen och välj de datum du vill boka hos oss. Påbörja sedan bokningen.
  • Steg 2: Välj sedan boende typen du vill boka och tryck på boka.
  • Steg 3: Nu är det dags att fylla i alla uppgifter för din bokning och lägga till antal cykelpaket du vill boka. Det kostar 300kr per person.
  • Steg 4: Slutför bokningen.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.

[:en]
[:no]

Vandringsleder

Vandringsleder på västkusten

I området kring Lagunen, på Kosteröarna, runt Strömstad med omnejd och längs med västkusten finns fantastiska vandringsleder att förlora sig på. Vandra över bohusgranitens kala klippor, genom blommande fårhagar, på knastrande musselstränder eller på knarrande skogsstigar. Oavsett om du vill utforska Lagunens närområden, Strömstads skogar eller Kosterhavets vackra skärgård finns markerade turer att följa, eller öppna vidder om du vill upptäcka Bohusläns utmärkta vandringsstigar på egen hand. Packa ryggsäcken med en regnjacka, lite matsäck och en kamera och njut av västkusten till fots genom landskapet.

Vill du vandra på vandringsleder lite längre bort från Lagunen finns många vandringsleder i Bohuslän genom fantastiska naturlandskap. Hitta ditt nästa äventyr bland vandringslederna nedan!

LÄS MER HOS TURISTRÅDET VÄSTSVERIGE

Vandra kring Lagunen

Runt Lagunen finns en utmärkt slinga att vandra på och som är en härlig utflykt på sommaren såväl som höst, vinter och vår. Njut av havets salta vindar och den mjukt knakande tallskogen som omger Lagunen medan du tar dig runt med härlig utsikt över Starekilen. På slingan vandrar du över skogsstigar, grusvägar och karga klippor och det är en skön promenad som hela familjen kan vara med på. Kom in till receptionen så hjälper vi dig att komma igång.

Bohusleden

Bohusleden är en mycket omtyckt vandringsled av såväl nybörjare som rutinerade. Den sträcker sig ända från Strömstad i norr till Lindome i söder och tar dig genom vackra kustremsor och djupa skogar. Bohusleden är indelad i flera etapper och du vandrar i både ensamma landskap, över granitklädda klippor och genom mysiga småstäder på din färd. För dig som vandrar i den norra delen inkluderar Bohusleden ett besök på Björnerödspiggen, Bohusläns högsta berg med sina 222 m.ö.h. Missa inte den fantastiska utsikten!

LÄS MER

Kuststigen

Kuststigen startar långt upp i norra Bohuslän, ända uppe i Svinesund. Genom Strömstads Kommun vandrar du in till Vassbottens vackra sjölandskap där Sverige och Norge möts. På vägen snuddar du vid Kosterhavet och skärgårdens mynning, innan du viker av för att njuta av naturen inåt landet. Missa inte att ta dig upp på Björnerödspiggen, som är Bohusläns högsta berg med slående utsikt. Njut av Kuststigens salta havsdofter och de djupa, skyddande skogarna!

LÄS MER

Bild från Tjurpannan, Grebbestad.
Fotograf: Jonas Ingman

Fotograf: Roger Borgelid/Westsweden.com
Bohuslän, Koster

Kosteröarna

Att vandra över de vackra Kosteröarna i Kosterhavet är en magnifik upplevelse med hänförande utsikt! Både Nord- och Sydkoster har utmärkta vandringsleder, två respektive fyra stycken, som passar både nybörjare och rutinerade. Utöver det finns många små och vackra stigar att utforska under din tur. Här känner du den starka havsvinden, de salta dofterna av hav och tång, hör måsarnas skri och möter fascinerande djur och växter på din färd. Vandra på de uppmärkta stigarna eller välj din egen bana längs med öarnas kustremsor – men ta det försiktigt över de hala klipporna, där de salta vågorna letat sig upp på land. För bästa förberedelser, ladda ner appen Kosterhavet eller en karta, som du även kan få på båten ut till Kosteröarna.

LÄS MER

Tjurpannan

Naturreservatet Tjurpannan strax norr om Grebbestad bjuder på mäktig natur och oslagbar utsikt över skärgården. Här vandrar du på den släta, runda bohusgraniten som reflekterar den röda kvällssolens strålar i solnedgången. Utanför Tjurpannan breder västerhavet ut sig och eftersom att det saknas ytterskärgård här, kan du uppleva riktigt häftiga vågor som sköljer in över graniten. När det är stiltje igen, ta ett dopp i det salta vattnet och njut av Bohusläns öppna vidder.

LÄS MER

Västra Rossö och Kockholmen

Naturreservatet Västra Rossö / Kockholmen vid Kosterhavets nationalpark bjuder på otroligt vacker natur att vandra i. Här blandas strandängar och klippig skärgård med tallskog och mjuka skogsstigar. Att vandra här är bitvis en krävande utmaning men den friska luften, den salta doften från havet och den fantastiska utsikten gör det lätt värt besväret. Passa på att ta ett topp i Kosterhavet från de solvarma klipporna!

LÄS MER
[:]