Med havet som granne!

MTB Four Islands

Boka boende direkt

Granit och klippor blir dina stigar

Att cykla MTB på västkusten är en häftig upplevelse. Havet är aldrig långt borta. Graniten och klipporna blir dina stigar och du avslutar dagen med ett bad i solnedgången.

Fyra öar på samma tur!

Den här MTB cyklingen går rakt västerut från Lagunen. Målet är att cykla på fyra olika öar där blandningen mellan skog, hav och klippor är optimal. Förbindelsen mellan öarna är via höga broar eller viadukter. Den häftigaste utsikten är bron mellan Öddö och Tjärnö. Turen bjuder även på asfalt och grusvägar genom ett traditionellt kulturlandskap. I mitten av turen kan du besöka Tjärnö Marina Laboratorium. På sommaren har de öppet sitt akvarium för allmänheten, men är man en grupp kan man boka in ett besöka hela året.

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Turen är delvis teknisk, men är man osäker kan man alltid kliva av och leda cykeln.

Ungefärlig tid

Vi tycker att man ska låta den ta en halvdag. Då hinner man med ett bad och fika.

Längd

Den här rutten är uppmätt till 43 km, och har inte stora höjdskillnader.

Markering

Finns inga markeringar. Du cyklar på stigar, grus- och asfaltsvägar. Använd en app och ladda ner GPX-filen.

Vilken kartapplikation använder du?

Lagunen har valt att koncentrera sig på tre appar, som vi upplever fungerar bra i vårt område. Samtliga finns som användbara gratisversioner, men betalar man ett abonnemang öppnas självklart fler möjligheter. Naturligtvis kan du även ladda ner GPX-filen din egen favoritapp. I receptionen säljer vi också en bra friluftskarta i skala 1: 50.000.

  • Viewranger: En app som har ett bra användargränssnitt och bra kartfunktioner. Har sitt ursprung i vandring och navigering i skog och natur. Lätt att skapa turer och rutter. Vi använder den i första hand för vandring och stigcykling. Integrerar med Openstreetmap, som är väldigt bra uppdaterad i vårt område.
  • Trailforks: Det här är stigcyklistens hemmaplan. Här samlas cyklister som gillar skogen. Gratis kartor för att lätt kunna se var det finns bra stigcykling.
  • Strava: Den här appen har funnits med länge och i vårt område är det många användare. Därmed är den också bra uppdaterad med både landsvägscykling och mountainbiking förslag.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.