Lagunen Stories

Berättelser från Bohuslän och livet i naturen

Av Lagunen

Boende på västkusten! 🏠

Det bästa campinglivet hittar du hos oss, och vi erbjuder boende på västkusten i form av stuga, glamping, camping, husbil, husvagn och tält!

På Lagunen Camping & Stugor finns något för alla, året om. Vi har ca 53 mysiga stugor och glampingtält, och närmare 200 campingtomter, och alla inom 100 meter till havet! Lagunen ligger ca 4km från Strömstad i ett fantastisk läge precis vid havet. Här kan du vandra, cykla MTB, paddla kajak, fiska krabbor, bada i havet, fiska och massa mer. Så letar du efter boende på västkusten så är Lagunen ett självklart val! Checka in hos Lagunen och njut av livet på västkusten! Nedan kan du läsa mer om upplevelserna som väntar när du besöker oss.

Boka boende!

Camping på västkusten är något alla borde få uppleva!

Vi har ca 35st stugor, och alla är byggda med äkta Bohuslänskt stuk med närhet till havet!

Spendera semestern i Bohuslän...

Sommar och vår på västkusten

Sommaren och våren på västkusten är något alldeles speciellt och är en prefekt destination att spendera semester eller lediga dagar på. På och runtom Lagunen finns massor att hitta på, bada i havet och värm dig på varma klippor, paddla kajak mellan kobbar & skär, cykla MTB i Lagunen Bikepark, upplev kosterhavets nationalpark, ta dig in till Strömstad och ät god mat på någon av alla restauranger, vandra på natursköna vandringsleder och massa massa mer.

Lagunens omgivning lyser starkt på våren och sommaren med närhet till allt det underbara västkusten har att erbjuda. Men vi har öppet året om – och vintern och hösten upplevs minst lika bra!

Sjöbodarna

Ett Bohuslän utan sjöbodar är inte tänkbart. Omöjligt. De gamla fiskesamhällena är uppbyggda kring båtar och båthus. I varje hamn, även de minsta, står de uppradade. Det var i sjöbodarna man landade sin fångst, där man förvarade sina redskap och det var där man på kvällen tog en ”dram” och berättade historier. Våra sjöbodar har fått namn efter tre för betydelsefulla kvinnor; Eva, Mali och Klara. Dessa tre sjöbodar rymmer en bastu, samlingslokal med öppenspis och en badtunna. Går att boka året om!

Vintern och hösten är magiska årstider på Lagunen

Vinter och höst på västkusten

Lagunen har öppet året om, och erbjuder boende även på höst och vinter. Upplev den magiska vintern och hösten på västkusten!  Dessa årstider är dom absolut mysigaste. Frosten lägger sig över bryggan och stugorna, och sjöbodarna är som allra mysigast att vara i. Bo på Lagunen och boka den vedeldade badtunnan och bastun med utsikt över den krispiga viken, visst låter det härligt? Besöker du oss dessa årstider så rekommenderar vi dig att ta en dagsutflykt till Koster, och Kosterhavets nationalpark. Att upptäcka dessa öar under dessa årstider är en otroligt häftig upplevelse!

Lagunen tipsar

Lagunens top 3 aktiviteter på vintern:

  1. Boka våra sjöbodar med bastu, badtunna och samlingslokal för en mysig kväll med god mat och bad.
  2. Besök och upplev Kosterhavets nationalpark. Det är en alldeles magiskt vintertid! Båtbiljetter kan du köpa i receptionen.
  3. Ta en vandringsutflykt på någon av alla natursköna vandringsleder och laga din lunch över öppen eld på någon av våra 30 olika grillplatser.

Lagunens top 3 aktiviteter på sommaren:

  1. Upplev Kosterhavets nationalpark. Cykla på öarna, bada på någon av alla vackra badplatser, ät god mat vid strandkanten.
  2. Boka något av våra kajak-paket med guide och häng med på en unik skärgårdspaddling.
  3. Boka något av våra MTB-paket med guide och spendera dagen cyklandes i Lagunens egna Bikepark!