Lagunen Stories

Berättelser från Bohuslän och livet i naturen

Av Pelle Olausson

I Husbilsparken möter USA fjällvärlden

På andra sidan Atlanten, i USA, skulle man kallat Husbilsparken för en RV-Park. Där RV står för ”Recreational Vehicle”. Personligen tycker jag det låter tilltalande att färdas och leva i ett fordon byggt för rekreation.

Jag gjorde min första resa med husbil när jag var sjutton år. Det var i början av 1980-talet. Vi var åtta barn och två vuxna, och resan gick från San José i Kalifornien till en camping ett antal mil österut. Det var ett stort äventyr. Även om husbilen var väldigt stor, fick jag och ett annat av barnen sova i tält. Och det var någonstans längs den här resan som min kärlek till husbilslivet tog fart.

Livet i husbil inbjuder till växlande vyer som ger unika upplevelser och rekreation.

"Under senare år har jag semestrat ytterligare några gånger med husbil, i Danmark, Australien och ännu en gång i USA - den senaste resan gick mellan Las Vegas och San Francisco."

Grillplatsenär viktig

En viktig del av camping i USA, är när man på kvällen samlas runt elden. Precis som hos oss tillreder man kvällens mat, men här blir det kanske en klassisk T-bone eller Sirloin, och alltid över riktig ved. Några grannar tar med sig stolar och slår sig ned. Marshmallows är ett måste. Till varje campingtomt, åtminstone på de lite finare platserna, finns det alltid en eldstad till varje campingtomt. På samma sätt har vi på många av Husbilsparkens campingtomter byggt en egen eldstad.

Grillstugan

När du är i fjällen och åker skidor finns det nästan alltid lite olika alternativ att välja bland när du vill ta av dig skidorna och värma dig en stund och äta något. Med inspiration från norska och svenska fjällen byggde vi Grillstugan. Den ligger på Solsidan, alldeles bredvid Husbilsparken, men är naturligtvis tillgänglig för alla våra gäster. På hösten och vintern är den öppen hela tiden och veden ligger och väntar på dig.

Större grupper och sällskap är välkomna att boka Grillstugan både under vintern och sommaren.