Lagunen Stories

Berättelser från Bohuslän och livet i naturen

Av Lagunen

Den ultimata cykelparken

Lagunen Bikepark lockar fram glädjen och lusten till att utmana sig själv samtidigt som man har roligt med sin cykel. Bästa sättet att uppleva parken är med en mountainbike.

Tanken bakom Lagunen Bikepark är att det ska vara ett område som passar cyklister med olika erfarenhet. Både den som precis har börjat upptäcka MTB-cyklingen och den som har hållit på lite längre, ska hitta spår och hinder som utvecklar och utmanar.

Cykelparken är indelad i sex olika ytor, som har lite olika karaktär. Alla har engelska namn. På området har vi tre så kallade ”Jumplines” med olika svårighetsgrad. Vill man hoppa högre och längre tar man den tuffaste linjen, annars väljer man en lättare.

Det finns en svårighetsgrad för alla, nybörjare som rutinerad.

En av två så kallade ”Flowtrails” är redan på plats. Det är två linjer med flera kurvor, och som även innehåller små kullar som man antingen kan hoppa över eller rulla över. Om man har utvecklat sin teknik kommer man kunna ta fart på både kullarna och i kurvorna. Om man associerar med skidåkningen kan man likna den vid en skicrossbana.

Den första delen av ”MTB-trail” är klar och det är en slinga som kommer att höja din puls och testa din kurvtagning. Alla kan cykla banan men ju mer fart man har desto tuffare blir den.

Öva dig på att pumpa fart!

I ”pumptracken”, som kan liknas vid en liten berg-och-dalbana, kan du öva dig på att pumpa fart. Du använder dig av de små kullarna för att skapa fart utan att trampa. Det är en teknik som man sedan kan ta med sig ut i terrängen och som gör att du kan skapa fart i ojämn terräng utan att trampa. Det är jättekul!

Professionell banbyggare

För att klara av att bygga de här banorna har vi anlitat Niklas Skogh, professionell banbyggare, som inte vet något bättre än att tillbringa tid på sin eMTB-cykel och att bygga banor. Ett av hans favoritområden att cykla på är våra öar.

– Det finns inget bättre att cykla med havet som granne, graniten som underlag och få uppleva solnedgången, innan man trampar hemåt, säger Niklas.

Häng med på oförglömliga upplevelser på MTB

Helen, certifierad nivå 2 instruktör/guide via NMIG, tar gärna med dig på en guidad tur. Fasta turer anordnas flera gången i veckan under sommarmånaderna men man kan även höra av sig för att skräddarsy ett eget upplägg. Konceptet är att ta till vara på naturens magi och presentera den på bästa tänkbara sätt. Det kan vara genom att låta naturen höja pulsen och få adrenalinet att spruta eller genom att använda alla sina sinnen, ta sig tid att stanna upp och njuta. Titta på lagunen.se eller cykelochsalt.com för mer information.

Boka en teknikhelg

Förutom att bygga MTB-banor håller Niklas kurser och utbildningar i teknisk cykling. Nu har du chansen att boka dig en helg och utveckla din cykling. Vi blandar teknikträning i Lagunen Bikepark och en gemensam cykeltur ut på öarna. Mer information finns på vår hemsida.

Efter utbildningen kommer du ha utvecklat din kurvtagning, lärt dig att lättare ta sig över en stock eller förbi ett dike. Du har lärt dig växla och bromsa rätt och blivit tryggare och säkrare på din cykel.

Till sist bygger vi också en ”Kids zone” för de allra minsta och en sk ”Skills zone” där du kan träna på specifika moment, som att ta sig över ett hinder eller öva balansen.

[:en]

Long headline on two lines of text to turn your visitors into users

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings, add animations, add shape dividers, increase engagement with call to action and more.

Click the button