Shopping

Shopping i Strömstad

Med sin närhet till den norska gränsen har Strömstad sedan länge varit ett mecka för shopping. Här finns både mysiga småbutiker där du kan strosa runt med en kaffe och beundra lokala hantverk, och stora shoppingcenter där du hittar allt du kan önska. Det enorma utbudet av shopping och restauranger i förhållande till stadens storlek, gör faktiskt Strömstad till Sveriges fjärde största handelsstad!

Butiker i Strömstads innerstad

Strömstad är en perfekt stad att strosa runt i och här finns många mysiga butiker att besöka. Här finner du allt från hantverksbutiker och kläder till speceriaffärer och konfektyr. När du shoppat dig trött i benen är det en välkommen paus att slå sig ner på ett av de många mysiga caféer passa på att ta en glass i hamnen och kika på fiskebåtarna som kommer in med dagens fångst och havets läckerheter.

Glöm inte att köpa med dig färska räkor hem och duka upp en mysig picknick på Malis brygga utanför Lagunens sjöbodar – ett underbart avslut på en härlig dag i Strömstad.

Strömstad Shoppingcenter

Regniga dagar är tur till Strömstad shoppingcenter den perfekta utflykten! I det moderna köpcentret hittar du det senaste inom mode och inredning, trendiga caféer och mat från alla världens hörn. Här hittar du unika koncept som Strömstad Mat, med färska, lokala råvaror som tillreds och bakas direkt i butiken. Ett måste när du är på besök i Strömstad!

Läs mer om Strömstad shoppingcenter här »

Strömstad Köpmannaförening

Strömstad Köpmannaförening är en ideell sammanslutning av näringsidkare och företag i och omkring Strömstad. Föreningen startade redan 1909 och medlemsantalet ligger omkring 100. Att värna om och utveckla Strömstad som turist- och handelsstad för både besökare och fastboende ser föreningen som den absolut viktigaste uppgiften.

Läs mer om Strömstad Köpmannaförening här »

Nordby Shopping

Med över 100 butiker och en yta på över 80 000 kvadratmeter är Nordby Shopping Sveriges största handelsområde. Här hittar du allt du kan önska och lite till och det är svårt att komma hem tomhänt! Vare sig du är ute efter kläder, inredning, mat eller något helt annat, hittar du det garanterat på Nordby Shopping.

Läs mer om Nordby Shopping här »

Aktiviteter för hela familjen!

På Lagunen finns det alltid något att göra. Kolla in våra förlag på vad du och familjen kan hitta på under er vistelse hos oss.

Jag vill veta mer!

MTB cykling med guide

Ta med familjen till Lagunen för en härlig naturupplevelse på cykeln. I paketet ingår cykel, guide, boende, städ och lunch.

LÄS MER om paketet

Se dig omkring på västkusten

Med Lagunen som utgångspunkt är det lätt att se dig omkring på västkusten och utforska hela Bohuslän med närområden. Här finns något för alla, oavsett om du letar efter häftig natur, gastronomiska upplevelser, genuin historia eller stadens puls.

Kusten med sina berg och klippor och de mystiska skogarna är en guldgruva för dig som vill klättra, vandra och cykla genom det Bohuslänska landskapet. Bara ett stenkast från Lagunen hittar du Tanums Världsarv, där historiska berättelser inristade i bohusgraniten än idag fascinerar och förundrar. Skärgården bjuder på upplevelser i absolut världsklass. Testa själv att upptäcka Kosterhavets öar från kanoten nästa gång du är här.