Vandra runtom Lagunen

Vandra vid
Lagunen Camping & Stugor

Runt Lagunen finns en uppmärkt slinga att vandra året runt. Njut av Kosterhavets salta vindar och utsikten över Starekilen. Vandringsleden är perfekt för hela familjen – oavsett väder. Avsluta vandringen med ett svalkande dopp i havet, eller värm upp er i Lagunens badtunna.

Vandring med vacker utsikt

Runt om Lagunen finns det olika slingor du kan vandra beroende på hur långt eller kort du vill gå. När du vandrar runt Lagunen kan du förvänta dig en vacker och lugn natur med både hav och skog närvarande. Vandringsslingorna är lätta att gå och passar hela familjen. Den längsta markerade vandringsslingan är Daftös stig Musslan, den gröna leden på kartan. Denna vandring är ca 5,5 km och tar dig runt om Lagunen och Daftö. Här är havet och skogen i fokus. Vill du ta en kortare promenad så kan du vandra den korta slingan runt Lagunen, den blåa på kartan. Detta är en kort promenad på ca 2 km där du vandrar läng grusvägar bland stora skogspartier. Den gula slingan tar dig till Lagunen Bikepark och den lilla slingan tar dig till utsikten och vindskyddet.

Ladda ner GPX-fil

Svårighetsgrad

Det är familjevänligt och vackert att vandra runt Lagunen. Svårighetsgraden på vandringarna är lätt och passar hela familjen, både stora och små.

Ungefärlig tid

Tiden varierar beroende på vilken slinka du väljer att gå. Den längsta slingan Musslan, tar ca 1h att gå och kortaste slingan runt Lagunen ca 20 minuter.

Markering

Musslan-slingan är märkt med skyltar på en mussla och går från Lagunen, runt Daftö och tillbaka. De andra slingorna i kartan ovan är omarkerade.

Avsluta vandringen med bastubad

Vad är härligare än att efter en längre promenad sjunka ner i en varm badtunna? Särskilt på vinterhalvåret, när du vandrat slingan runt Lagunen och känner dig lite frusen, finns vår bastu och badtunna redo att boka och gå in och värma sig i.

Jag vill veta mer!

Vandra på västkusten från Lagunen Camping & Stugor

Från Lagunen Camping & Stugor har du ett toppenläge när du vill vandra på västkusten! Ta med dig tältet, packa ner kängorna, fyll ryggsäcken med bra snacks och kom till Bohuslän när du vill vandra vid kusten. Vandra på saltstänkta Nordkoster och Sydkoster, prova på någon av etapperna längs Bohusleden och Kuststigen eller upptäck de lite mindre vandringsturerna på Saltö, Västra Rossö – Kockholmen och runt Lagunen Camping & Stugor. Att vandra i Bohuslän passar utmärkt oavsett om du är nybörjare, van entusiast eller rutinerat proffs. Välkommen att upptäcka vandring på västkusten.