Besök Ursholmen

Mellan Kobbar & Skär

Se pris och boka

Kosterhavets pärla

Denna guidade båttur ger dig möjligheten att besöka både Ursholmen som är sveriges västligaste fyr och sydkoster med all sin mystik och vackra natur. Under resan ut i skärgården berättar vår guide om kosterhavet och naturen runtom. I arkipelagen utanför Koster, är chanserna stora att träffa på sälar. Kanske kan det bli läge för en ”sälfie”…?

Mer om båtturen

Vill du boka den här båtturen har du två val. Du kan ta turen som endast går till Koster, eller så bokar du till Ursholmen så att du får uppleva det också. Du kan besöka Ursholmen ca 30 min eller Koster ca 2,5 timmar, men också hinna med båda öarna.

På Ursholmen möter Fyrmästaren Axel Haglund upp och berättar om sitt och familjens liv på ön. Han berättar med inlevelse hur familjerna bodde och levde sina liv och om barnen som gick i skolan både på Ursholmen och på Koster. En spännande berättelse med inlevelse och du flyttas tillbaka till tiden det begav sig, mixat med en magisk utsikt över horisonten.

På Koster finns det massa möjligheter för en härlig dag för hela familjen. Här kan du cykla, snorkla, vandra i en unik natur eller ta ett svalkande dopp på någon av alla badstränder. Efter en förmiddag full av aktivitet så finns det flera mysiga restauranger att koppla av och äta gott på.

Priser & tider

Priser heldagstur
Guide på Ursholmen ingår

Vuxen: 375 kr per person
Barn 6-12 år: 145 kr per person
Barn 0-6 år: Gratis
Egen cykel ombord: 170 kr per person
Hyra cykel på Koster: 150 kr per person

Man kan inte boka cykel på Koster genom oss. Detta hyr man själv vid ankomst till Koster.


Priser Lagunen – Ekenäs tur/retur

Vuxen: 240 kr per person
Barn 6-12 år: 95 kr per person
Barn 0-6 år: Gratis

10:00 Avgång Lagunen
10:50 Ankomst Naturum/Ekenäs Sydkoster
11:40 Ankomst Ursholmen
12:10 Avgång Ursholmen

12:50 Ankomst Naturum/Ekenäs Sydkoster
15:10 Ankomst Naturum/Ekenäs Sydkoster
16:00 Ankomst Lagunen

Varje onsdag & fredag 26 juni – 18 augusti

Observera att den guidade turen måste förbokas. Barn under 6 år måste bokas på grund av maxantal passagerare ombord.

Boka båttur på kustevent ››

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.