Vad tänker du på när du hör Strömstad?

Sagan om Strömstad

Se pris och boka

Mycket mer än räkor och salta bad

Sommarstaden Strömstad är belägen i den del av Skandinavien som en gång enbart kallades för “Viken”. Här bodde människor redan under äldre stenåldern. Följ med på en tur igenom de historiska epoker som skapade Strömstad med nedslag bland viktiga personligheter genom tiden. Båten avgår från Lagunens brygga hela juli!

Mer om båtturen

Turen går igenom de historiska epoker som skapade Strömstad med nedslag bland viktiga personligheter genom tiden. Vi får bland annat veta mer om timmerplatsen Strömmen som anlades under 1500-talet och hur den efter freden i Roskilde 1658, då Bohuslän blev svenskt, började utvecklas till en stad. Vi berör också tiden från 1880-talet och fram till 1920 som kan beskrivas som Strömstads blomstringstid. Anledningen var bland annat stenindustrin, en ny sillperiod och fraktfart. Vill du lära dig mer om Strömstad och dess historia? Välkommen ombord!

Observera att den här guidade turen måste förbokas senast kl 12:00 på avresedagen. Barn under 6 år måste bokas på grund av maxantal passagerare ombord. Turen genomförs i samarbete med Strömstads Historieförening.

Boka båttur på Kustevent ››

Priser & tider

Vuxen: 465 kr per person
Ungdom 13-17 år: 210 kr per person
Barn 6-12 år: 130 kr per person
Barn 0-6 år: Gratis

19:00 Avgång Lagunen
22:00 Ankomst Lagunen

Varje onsdag 30 juni – 18 augusti

  • Båtresan
  • Måltid enligt dagens meny
  • Guidning och historieberättande

Dryck tillkommer

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.