Makrillfiske

Makrillfiske på Lagunen

Upplev äkta fiskelycka på västkusten! Bo på Lagunen och upplev ett magiskt makrillfiske runt om Lagunen. Plocka fram fiskeutrustningen och boka in en helg för gemenskap och härliga fiskedagar! Receptionen hjälper dig gärna att hitta de bästa platserna för makrillfiske. Kanske blir det nyfångad makrill till middag? Och som alla fiskare vet – ingenting är lika gott som nyfångat!

Boka boende direkt

Fiskesätt

De tre mest traditionella fiskesätten för makrillfiske är pilka, dörja eller fiske med kastspö. När du pilkar makrill gör du det från båten genom att släppa ner linan med krok och bete, sen är det bara att vänta tills det hugger. När du dörjar makrill drar du linan och kroken en bit bakom båten samtidigt som du kör båten sakta framåt. När du fiskar med kastspö så kastar du ut draget och linan och sedan sakta vevar in, och vips så hugger makrillen på kroken.

Vart ska jag fiska?

Vi tycker att du ska leta efter platser som är ganska vindstilla och där det är mycket sill i rörelse. Ibland är det så att man får makrill så fort man börjar fiska, medans andra gånger kan det ta lång tid innan något händer. Ge inte upp! Makrillen rör sig i stora stim och över stora ytor, så vips så är du mitt i stimmet och makrillen hugger som aldrig förr!

Bete

När du fiskar makrill kan du antingen använda dig av olika fiskedrag när du fiskar med spö, eller bete så som sill eller räka när du till exempel pilkar från båten. Fiskar du med spö så rekommenderar vi dig att fiska med blanka silvriga skeddrag, liknande en sill. Ska du pilka från båten med bete så rekommenderar vi dig att fiska med sill på kroken.

Välkommen till Lagunen och ett härligt makrillfiske!

Det härliga med makrillfiske är att det passar alla, gammal som ung. Ena dagen får man bara en makrill på kroken, medans man en annan dag hamnar mitt i ett jättestim och har makrill på alla krokar i flera timmar. Ta med familjen eller dina kompisar för att uppleva fiskelyckan på Lagunen, vi hjälper er gärna med tips på vart ni ska fiska.

Den perfekta säsongen för makrillfisket är från mitten av maj till mitten av oktober. Under denna period är makrillen på västkusten för att äta upp sig och lägga sin rom. I slutet av oktober lämnar makrillen kusten för att ta sig till varmare vatten.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.