Öringfiske

Öringfiske på Lagunen

Upplev äkta fiskelycka i vår på västkusten! I april är det premiär för öringsfisket och ivriga fiskare samlas på Lagunen för att testa fiskelyckan. Bo på Lagunen och upplev ett magiskt öringfiske i Strömstads skärgård. Plocka fram fiskeutrustningen och boka in en helg för gemenskap och härliga fiskedagar! Pröva lyckan på en av våra egna fiskeplatser på området, njut av dagen – och kanske grillar du fångsten på strandkanten samma kväll?

Boka boende direkt

Boka Jonas Nordigårds som guide!

Jonas erbjuder guidade turer efter havsöring och andra arter runt om Lagunen. Vi fiskar från båt eller med trampkajaker. Bo på Lagunen och få bästa havsfiskeupplevelsen!

Detta ingår:

  • Fullt utrustad båt (Ockelbo B18CC)
  • Guide Jonas Nordigårds
  • Utrustning - polariserade glasögon, fiskespö och drag
  • Lunch för fiskedagen

Priset för en heldagsfiske från båt eller kajak är 6900SEK och detta inkluderar lunchpaket och all nödvändig utrustning. Priset täcker hela gruppen på 1-4 personer.

När får man fiska öring?

Hos oss på Västkusten är det tillåtet att fiska öring från och med 1 april till 30 september.

Godkänd storlek

Minimimåttet för lax och havsöring är 45 cm. Fiskar som understiger minimimåttet skall genast släppas tillbaka.

Fiskesätt

Havsöring och Lax kan du fiska med både flugfiskespö och spinnfiskespö. Vill du uppleva spinnfiske så fiskar du med skeddrag, medans fiskar du flugfiske så fiskar du med ”flugor” på ytan.

Här har du fina möjligheter till fångst!

I Bohuslän är inte bara den storslagna naturen och den goda tillgången på havsöring som är lockande, utan även den långa fiskbara kustremsan och dess tillgänglighet, vilket gör västkustens havsöringsfiske unikt. På Lagunen finns flera bra platser att fiska öring på, vår egen favoritplats som många sportfiskare ofta besöker är Trälsund.

Att tänka på!

Vad som är extra viktigt att beakta, är att fisket är reglerat och det bästa är att läsa på vad som gäller innan fisket påbörjas:

  • Fiskeförbud råder mellan den sista september och sista mars och utöver detta finns en del fredningsområden att ta hänsyn till.
  • Man kan givetvis behålla en blank, fin havsöring som mat, men den måste då vara minst 45 cm lång.
  • Tänk på att inte behålla mer fisk än du själv konsumerar i ditt hushåll och den fångst du ämnar återutsätta skall behandlas så varsamt som möjligt. En bra fiskedag kan ge många havsöringar och det gäller att tänka långsiktigt och göra det bästa för att bibehålla det fina fisket.

Boka boende redan nu!

Ankomst
Avresa

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.