Torskfiske

Fiska torsk på Lagunen

Upplev äkta fiskelycka i vår på västkusten! De finns många olika fiskarter i havet, bland annat den härliga torsken. Plocka fram fiskeutrustningen och boka in en helg för gemenskap och härliga havsfiskedagar! Pröva lyckan på en av våra egna fiskeplatser på området, njut av dagen – och kanske grillar du fångsten på strandkanten samma kväll?

Vart fiskar man?

När man fiskar torsk gör man det ofta från båten till havs. Men på vissa ställen runt om Lagunen kan man även fiska från klippor och bryggor.

Hur fiskar man?

När man fiskar torsk metar man ofta med skeddrag eller agn, oftast från båt. Viktigt att tänka på är att inte ha för stor krok och att betet är anpassat för storleken på kroken. Kom ihåg, små krokar fångar även stora fiskar, men inte tvärt om. Tänk på att torsken rör sig längs botten, så det gäller att du metar på djupet.

När får man fiska?

Torsken på västkusten här runtom Lagunen får man fiska året om, däremot så är det viktigt att tänka på att minimimåttet på torsk är 30cm. Ta heller aldrig upp mer fisk än vad du och din familj kan äta.

Lorem ipsum

Torskfisket med lätt fiskeutrustning på våren är vår personliga favoritårstid för torskfiske. Många har uppfattningen om att torsken skulle vara slö, slapp och likgiltig vilket vi menar på är helt fel. Torsken för oss är fighters, skulle du ha turen att få en större torsk på kroken kan du vänta dig en rejäl böj på spöt och en hel del ”rullskrik” i rullen. Vi upplever att torsken är extra pigg och alert på våren vilket beror på att fisken denna årstid rör sig på grundare vatten och äter upp sig på bland annat krabba som ger fisken mycket energi.

Torskfisket är verkligen en upplevelse i sig, som alla fiskare bör uppleva.

Välkommen till Lagunen och havsfisket på västkusten!

Bokningsförfrågan

Lorem ipsum

Bo vid Strömstads skärgård

På Lagunen bor du precis där havet och Strömstads skärgård börjar. Här finns alltid något att upptäcka. Blir det en heldag i Strömstad, en båttur på Kosterhavet eller en lugn dag med krabbfiske på mage från Malis brygga, alldeles intill Lagunens badstrand? På Lagunen vaknar du till ljudet av vågornas skvalpande, måsarnas skrik och Kosterhavets havsbris som letar sig in i viken året runt – det är bara du som bestämmer när.