Biking Strömstad

Mountainbike för unga i Strömstad

Fart, fläkt och spännande äventyr på mountainbike! Tillsammans med Strömstad CK och Strömstad kommun, skapar vi häftiga cykelupplevelser för barn och unga i Strömstad. I projektet “Biking Strömstad” utvecklar vi Lagunen Bikepark, området kring Tjärndalen i Strömstad, med flera häftiga cykelbanor som passar ungdomar och alla som vill känna på mountainbikerns fart och fläkt.

Lagunen Bikepark

I Lagunen Bikepark finns häftiga upplevelser för hela familjen, men framför allt för barn och ungdomar som vill känna den hisnande känslan i magen och vinden som susar i öronen när de swishar fram på en mountainbike. Under projektet Biking Strömstad kommer Lagunen Bikepark att utökas med bland annat:

  • Bikepark Mini  - en perfekt pump track-bana för att träna teknik. Få upp farten rejält utan att trampa ett enda tag, istället använder du banans gupp för att "pumpa" dig framåt och på sätt träna både snabbhet och smidighet. Klar 2017.
  • Cross country-slinga - 3 km lång terrängbana inspirerad av OS-banan i Rio de Janeiro 2016. Cykla över stockar och stenar, genom lera och snäva svängar och andra häftiga utmaningar, där både nybörjare och rutinerade kan delta.
  • Dirt track - en spännande bana med mycket hopp och tricks som kickar igång adrenalinet och får upp pulsen till max! Banan designas för att passa både nybörjare och erfarna.

Lagunen Bikepark kommer även utvecklas med bland annat utmärkta vandrings- och cykelleder, elektroniska cykelleder med GPS-baserad navigationssystem och utegym.

Projekt Biking Strömstad

Biking Strömstad är ett EU-projekt inom LEADER som administreras av Leader Bohuskust på uppdrag av Jordbruksverket. Projekt ägs och drivs av Lagunen Camping & Stugor tillsammans med Strömstad CK och Strömstad Kommun.

Mer cykel på Lagunen

Vill du veta mer om alla spännande cykelaktiviteter på Lagunen och i Strömstad?

Läs mer om aktiviteter, träningar och tävlingar på cykel här »

Gilla oss på Facebook!

Följ vår Facebooksida och håll dig uppdaterad med vad som händer på Lagunen.

Träna med Strömstad CK

Pass varje vecka


Var med på cykelträningar på Lagunen under ledning av Strömstad CK. Utmanande pass varje vecka från tidig vår till sen höst, för både nybörjare och avancerade.
LÄS MER